Újra a városban a Kluge-gyűjtemény (Helyesbítve!)


2010-06-22 18:24:30  | cikk: mo  | 


Pápa Város Napjához kapcsolódóan nyílt meg, s még két hétig látogatható a Kluge család történetét összefoglaló tárlat a Kékfestő Múzeumban. A kiállítás összeállításának ötlete Polgár Gabriellától, a Klugék egyik leszármazottjától ered. Az ötletadó köszönetét fejezi ki a városvezetés irányába, és örömmel tapasztalta, hogy a hónapok óta fogalmazódó gondolat Pápa Város Napján testesült meg e kiállítás formájában. Mindez mutatja a tárlat és a Kékfestő Műhely Pápán elfoglalt kitüntetett helyét, mely emellett része az európai kulturális örökségnek is. A családtörténeti anyag  megőrzése és megóvása terén köszönet illeti dr. Sinkó Ottónét, a hét generációs család utolsó tulajdonosának lányát és Somfai Balázs főlevéltárost. Polgár Gabriella kihangsúlyozta, Klugék családtörténetét összefoglaló gyűjtemény hazaért Pápára, hosszú idő után nem a Veszprém Megyei Levéltár veszprémi központja, hanem az intézmény pápai fióklevéltára őrzi. Az ötletadó hozzátette, Klugéék története egy sikertörténet és egyben példamutató a mai vállalkozások számára. Ugyanakkor Klugéék nem lehettek volna ilyen sikeresek, ha nem ilyen a közeg, az a város – Pápa –, amely befogadta őket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet