Izgalmas hajrá várható a diákbajnokságon


2010-06-24 14:20:15  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Izgalmas hajrá várható a diákbajnokságon főképe
Az időjárás lassan kezdi a szebbik arcát mutatni, ennek köszönhetően ma már párhuzamosan rendezték a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság mérkőzéseit. A PGSZKI sportpályáján Dunaszerdahely a Petőfi Gimnáziummal meccselt. A hazaiak domináltak a kezdő sípszót követően, sőt a 20. perc környékén büntetőhöz is jutattak, amit azonban bravúrral védett a kapus. Innentől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, aminek két szép találat lett az eredménye. Fordulás után sem engedett ki a sportiskola és megérdemelt 5-1-es győzelmet aratott.

- Az első negyed órában mi irányítottuk a mérkőzést, aztán fokozatosan fölénk kerekedtek a dunaszerdahelyiek, teljesen megérdemelten nyertek – vélekedett Koncz János, a Petőfi testnevelője. Erős kerettel érkeztek erre a tornára, látva a többi csapatot, meggyőződésem, hogy ők fogják nyerni a pápai elődöntőt. Jóval hosszabb kispaddal is rendelkeztek, ráadásul kondícióban is jobban bírták a találkozót.

A Spartacus sportpályán szintén 10 órai kezdettel Nyárádszereda – Nagybecskerek párosítást rendeztek, mely kemény, olykor durva párharcokat hozott, nem csoda, hogy a játékvezetőnek több alkalommal is a sárga lapért kellett nyúlnia, és csak a jóindulatán múlt, hogy nem került elő a piros kártya. A találkozó a kemény belépők mellett azért gólokat is hozott, 40 perc játék után az eddig nyeretlen nyárádszeredaiak vezettek 2-1-re. A második félidő kezdéseként az erdélyiek egy ritkán látható góllal duplázták meg előnyüket, Fülöp István a kezdőkörből tekert az ellenfél hálójába (3-1). 10 perccel később Tápai Filip tette izgalmassá a hátralévő 30 percet (3-2), de ellenfelük jól védekezett és sikerült megőrizni az egy gólos előnyt. Ezzel Nyárádszereda megszerezte első győzelmét a tornán, Nagybecskerek továbbra is nyeretlen.

Holnap könnyen eldőlhet a torna, hiszen a PGSZKI pályáján 10 órától a két, ezidáig veretlen csapat, Dunaszerdahely és Hidaskürt csap össze, bármelyik csapat is győz, az óriási lépést tehet a budapesti döntő felé. A Spartacus gyepén szintén 10 órás kezdéssel Nyárádszereda – Petőfi Gimnázium találkozóra kerül sor.

A fiatalok ma 14 órakor Kövér Lászlóval, a FIDESZ Országos Választmányának elnökével találkoznak, 17 órától pedig a Szent József kápolnában táncházon vesznek részt.

Eddigi eredmények:
Nagybecskerek – Hidaskürt 1-1 (büntetőkkel: 5-6)
Nyárádszereda – Dunaszerdahely 2-3
Petőfi Gimnázium – Nagybecskerek 2-1
Hidaskürt – Nyárádszereda 1-1 (büntetőkkel: 8-7)
Dunaszerdahely - Petőfi Gimnázium 5-1
Nyárádszereda – Nagybecskerek 3-2

A torna állása:

  mérkőzés győzelem vereség pont
1. Dunaszerdahely 2 2 0 6
2. Hidaskürt 2 2 0 6
3. Nyárádszerda 3 1 2 3
4. Nagybecskerek 2 0 2 0
    Petőfi 2 1 1 3A tornán a Petőfi Sándor Gimnázium versenyen kívül indult, az ellenük elért eredmény nem számít bele a végső sorrendbe.

Képek:

Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság

Az Aranycsapat Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata közös szervezésében zajlik 2010. június 21.-27. között Pápán a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság.
A bajnokság célja a Kárpát-medence magyar diáksportolóinak az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával. A tornán négy határon túli csapat – a Felvidékről Dunaszerdahely és Hidaskürt, Erdélyből Nyárádszereda és a Vajdaságból Nagybecskerek  csapatai – mérkőznek meg egymással, továbbá a versenyen kívül induló pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapatával.

A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a támogatóknak a torna megrendezéséhez nyújtott segítséget:

Veszprém Megyei Önkormányzat
Szany Község Önkormányzata
Pápai Hús 1913 Kft.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Dunántúli Református Egyházkerület
Várkertfürdő – Pápai Gyógy- és Termálfürdő
Generali Biztosító Zrt.
E-ON NYrt.
Veszprémber Zrt.

HEFA Bt.
Interspar Áruház
Jókai Mór Városi Könyvtár
Nyárádi SE
Pápai Polgári Kör
Őrszem Kft.
Szent József kápolna
Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye
Pápai Játékvezetői Csoport

Áldozó Péter, dr. Burcsi Elemér, Decsi Péter, Eigner István, Fazekas András, dr. Ferenczy András, dr. Hermann István, Kiss Pál, Megyeri Gábor, Papp Tamás, Talabér Márta és Trosits Bernadett.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-06 18:05:54

Nehéz feladat előtt áll a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-06-15 10:50:20

Horváth Csanád másodszor lett Magyarország jó tanulója-jó sportolója


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 14:41:17

Szombaton adják át a rekortános futópályát


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 17:23:17

Hófutásban érmet szerzett Gelencsér Róbert