Dunaszerdahely a pápai elődöntő győztese!


2010-06-25 14:30:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Dunaszerdahely a pápai elődöntő győztese! főképe
A délelőtt folyamán a PGSZKI pályáján rendezték a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság előrehozott döntőjét, hiszen a két, ezidáig veretlen csapat Dunaszerdahely és Hidaskürt mérte össze erejét. A tét a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő döntőbeli részvétel volt, mivel a harmadik helyen álló Nyárádszereda a zárónapon szabadnapos lesz, így ők már nem növelhetik pontjaik számát. Ami a mérkőzést illeti, a sportiskola növendékeiből álló csapat kétséget sem hagyott afelől, hogy ki a legjobb alakulat ebben a mezőnyben. A felvidékiek már az első félidőben eldöntöttek minden érdemi kérdést, ugyanis 3-0-val fordultak. A második félidőben további két találatot rámoltak be a hidaskürti kapuba, akiknek csak a becsületgólra futotta, 5-1 lett a vége.
A torna másik helyszínén gálaelőadást rendezett a Petőfi, Koncz János tanítványai hat gólt rámoltak be a szemmel láthatóan fáradtan mozgó nyárádszeredai csapat hálójába.
Holnap, a bajnokság zárónapján a Perutz stadion centerpályáján 9 órától a Petőfi Hidaskürttel, 11 órai kezdéssel Nagybecskerek Dunaszerdahellyel néz farkasszemet. A lefújást követően az eredményhirdetésre és a díjak átadására kerül sor.

Eddigi eredmények:

Nagybecskerek – Hidaskürt 1-1 (büntetőkkel: 5-6)
Nyárádszereda – Dunaszerdahely 2-3
Petőfi Gimnázium – Nagybecskerek 2-1
Hidaskürt – Nyárádszereda 1-1 (büntetőkkel: 8-7)
Dunaszerdahely - Petőfi Gimnázium 5-1
Nyárádszereda – Nagybecskerek 3-2
Nyárádszereda - Petőfi Gimnázium 0-6
Dunaszerdahely – Hidaskürt 5-1

A torna állása:

  mérkőzés győzelem vereség pont
1. Dunaszerdahely 2 2 0 6
2. Hidaskürt 3 2 1 6
3. Nyárádszerda 3 1 2 3
4. Nagybecskerek 2 0 2 0
    Petőfi 3 2 1 6

A tornán a Petőfi Sándor Gimnázium versenyen kívül indult, az ellenük elért eredmény nem számít bele a végső sorrendbe.


Képek:

Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság

Az Aranycsapat Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata közös szervezésében zajlik 2010. június 21.-27. között Pápán a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság.
A bajnokság célja a Kárpát-medence magyar diáksportolóinak az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával. A tornán négy határon túli csapat – a Felvidékről Dunaszerdahely és Hidaskürt, Erdélyből Nyárádszereda és a Vajdaságból Nagybecskerek  csapatai – mérkőznek meg egymással, továbbá a versenyen kívül induló pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapatával.

A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a támogatóknak a torna megrendezéséhez nyújtott segítséget:

Veszprém Megyei Önkormányzat
Szany Község Önkormányzata
Pápai Hús 1913 Kft.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Dunántúli Református Egyházkerület
Várkertfürdő – Pápai Gyógy- és Termálfürdő
Generali Biztosító Zrt.
E-ON NYrt.
Veszprémber Zrt.

HEFA Bt.
Interspar Áruház
Jókai Mór Városi Könyvtár
Nyárádi SE
Pápai Polgári Kör
Őrszem Kft.
Szent József kápolna
Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye
Pápai Játékvezetői Csoport

Áldozó Péter, dr. Burcsi Elemér, Decsi Péter, Eigner István, Fazekas András, dr. Ferenczy András, dr. Hermann István, Kiss Pál, Megyeri Gábor, Papp Tamás, Talabér Márta és Trosits Bernadett.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-05 09:11:42

Kikapcsolták a kulcsembereket


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:13:15

Újra a dobókörben


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 17:55:31

Egy tucat PELC gól


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 09:58:57

Elhunyt a kenukirály