Újra Pápán szólt a Lord! (Frissítve)


2010-06-27 11:33:10  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Újra Pápán szólt a Lord! (Frissítve) főképe
Bár a Sportcsarnok nem telt meg, mégis fergeteges hangulat uralkodott a tegnap esti Lord koncerten. Fiatalok és idősebbek milliói rajonganak értük hazánkban, több számuk is hatalmas sláger, mint például a Vándor vagy a Szemedben a csillagok. Az előbbi a mai napig az egyik legkedveltebb nótájuk – ezt a tegnapi koncert is bizonyította – s egyben a zenekar himnuszává is vált az idők során.

A szombathelyi Lord zenekar 1972-ben jött létre. Sorra születtek a dalok és megjelent az első lemez is, melynek következtében egyre gyakrabban lehetett hallani az együttesről.

2004-ben a budapesti Wigwam Rock Klubban megrendezett Arany Nyíl Rock Gálán és Díjátadón a Lord együttest nagy öröm érte, hiszen a közönségszavazatok alapján az év életmű díjasa lett a zenekar. Még ebben az évben a Wigwamban kiosztották az Arany nyíl díjakat: Gidófalvy Attila lett 2005. legjobb billentyűse. Ezután jelent meg új lemezük is Kifutok a világból címmel.

Magyar rockzenei nagyjainak legújabb lemeze idén április elején látott napvilágot. Az Örökké című, 2010-es korong 13 új dallal jelent meg. A tegnapi koncerten ebből is kaptak ízelítőt a rajongók.

A több mint másfél órás élőkoncert után Pohl Mihály énekes és Erős Attila szólógitáros dedikálással és közös fotózással hódolt a Lord zenekar rajongóinak.


Papa-ma.hu: Lassan 40 éve a pályán vagytok, lemezeket adtok ki, koncerteztek. Mi a siker titka?
Pohl Mihály: Ezen már sokat gondolkodtam, és rájöttem az, hogy mind az öt zenész máshol lakik, más városban, Szeged, Érd, Budapest, Sopron, Szombathely, Mosonmagyaróvár. Ez tök jó, hogy hétvégén találkozunk, hétközben meg nem bántjuk egymást – ez nem vicc, tényleg. Ez az egyik, a másik meg, hogy nagyon hiteles a Lord!
Erős Attila: És nagyon szeretjük egymást!Tényleg!Igazán.

Papa-ma.hu: Beszéljünk egy kicsit a repertoárról, mivel készültetek erre a mai estére?
P.M.: A Lord nem egy próbálós zenekar. Nem azért, mert nem szeretünk zenélni, hanem pont azért, mert így külön laknak a fiúk. Anyagilag sem mindegy, meghát minek, az az igazi, ha egy héten egyszer koncertezünk, az az igazi próba. Csinálunk kb. 30 dalt év elején, az az egy próbánk van, és ezekből veszünk elő néhányat.

Papa-ma.hu: Egy ilyen zenekar esetében, amely már évtizedek óta a pályán van, óhatatlan a számvetés. Hogy emlékeztek vissza az eddigi pályátokra?
P.M.: Visszafelé már soha nem nézek – Attila szavait nyúltam le – előre kell nézni! Meg kell becsülni, ami volt. Tudjuk, hogy milyen hatalmas sztárzenekar volt a Lord a 80-as években. Elmentünk egy sportcsarnokba és nem fértek be az emberek. De más világ volt, ezt ne felejtsd el! Örülünk annak, hogy most ennyien itt voltak, és jól érezték magukat, ezt lehetett látni a szemekből. Szóval, a múlttal nem szabad foglalkozni, előre kell tekinteni! És mi előre is tekintünk, új dolgokat csinálunk és még fogunk is a jövőben.

Papa-ma.hu: Meg lehet osztani a rajongókkal néhányat a tervek közül?
Horváth István (a zenekar menedzsere): Maximálisan túlélő terveink vannak, ezt úgy kell érteni, hogy az elkövetkezendő húsz évre tervezünk. Ha hívnak, koncertezünk, és úgy tűnik, nem panaszkodhatunk. Köszönjük, jól vagyunk.Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet