Isten nélkül nincs erkölcs, erkölcs nélkül nincs egészség - Bene Éva előadása a Sportcsarnokban


2010-06-27 11:31:06  | cikk: mo  | 


Isten nélkül nincs erkölcs, erkölcs nélkül nincs egészség - Bene Éva előadása a Sportcsarnokban főképe
Az erkölcs és egészség szoros összefüggéséről tartott előadást dr. Bene Éva, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) volt reumatológus főorvosa tegnap a REND programjai keretében. Az előadó azt hangsúlyozta, a lényeges összefüggésről sem az etikai, sem az orvosi könyvek nem írnak, egyedül a Biblia.
Dr. Bene Éva szerint a megmaradásunk alapvető feltétele, hogy meg tudunk térni Istenhez. Aki szívből tud imádkozni, már egy óriási lépést tett az erkölcsi tisztaság felé. Az előadó Az erkölcs és egészség című könyvében fogalmazta meg gondolatait. A könyvben beszámolt az egészségkárosító életmód következményeiről, rámutatott a közélet, a közgondolkodás ártalmas torzulásaira és a leggyakoribb életviteli hibákra, melyek a népesség gyorsuló egészségromlásáért felelősek.
Dr. Bene Éva előadásában kihangsúlyozta, fel kell ébreszteni önmaguk iránti felelősségünket, hogy az egészség érték és megvalósítandó cél legyen. Erkölcsi magatartásunk meghatározza egészségünket, hiszen minden bűn, vétek, lelkifurdalás egyfajta pszichés stressz, amely az ún. környezeti stressztényezőkkel összeadódva felelős a legtöbb halálozást okozó pszichoszomatikus betegségekért.
Az előadó kérdésünkre elmondta, a legjobb, amit tehetünk, ha olvassuk a Szentírást. Ahogy mondta, a hit hallásból van. Ismeretek nélkül nagyon nehéz megtenni az első lépést a hit irányába.  

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet