Élelmiszeradomány érkezett a kistérségben élő rászorulóknak


2010-06-28 16:48:08  | cikk: Tóth Tamara  | 


Egy kamionnyi élelmiszer érkezett június 24-én a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettől a pápai kistérségben élő rászorulók számára. A hatféle élelmiszert, mely kétféle tésztát, lisztet, cukrot, vaníliáskarikát és gabonapelyhet tartalmaz, a Szatmári Kft. raktárépületében helyezték el. Ezekben a napokban juttatja el az adományokat a falvakba a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet a Pápai Többcélú Kistérségi Társulással kötött  megállapodást, melyben a társulás mint kedvezményezett vett részt az élelmiszerosztási munkában. A megállapodás alapján a társulás koordinálja, hogy a kistérség falvaiban rászoruló emberekhez eljussanak az adományok.

 -35 település került fel arra a listára, melyet a Magyar Ökomenikus Szervezet nekünk küldött és szerencsére a 35 település közül 30 igénybe is vették ezt a segítséget. A továbbiakban a falvakkal karöltve a mi koordinálásunkkal próbáljuk meg a rászoruló családoknak eljuttatni az élelmiszer csomagokat - mondta Gulyásné Barcza Judit, a Pápai Kistérségi Társulás Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat megbízott szakmai vezetője.

A rászorulók körébe tartoznak a kisnyugdíjasok, a létminimum közelében élők és a szociálisan rászorulók, például a több gyermeket nevelő családok. Településenként mintegy 20-25 család jelezte az igényt. Június 24-én már két település elvitte az adományt, pénteken és mai nap során pedig megosztva érkeznek a falvakból a segítségért. Ott jártunkkor éppen Vinárról érkezett egy autó elvinni az élelmiszereket, de a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás a szállításban is segíti azon településeket, akik nem tudják eljuttatni a rászorulókhoz az adományokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-04 16:17:46

Harmincan karanténban, száz kisgyermek óvodában - járványügyi helyzet legfrissebb pápai adatait ismertette a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 16:19:36

Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 15:39:55

A szentmisék megtartásának szabályai is tovább enyhültek