Megszavazták- véget érhet a szúnyoginvázió


2010-06-30 00:46:01  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megszavazták- véget érhet a szúnyoginvázió főképe
Öt napirendi pontot tárgyalt meg Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete a tegnap 18 órakor kezdődött ülésen, melyen 19 képviselő jelent meg, így az határozatképes volt. Az első előterjesztés személyi ügy volt, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat vezetőjével kapcsolatos döntést hoztak a megjelent képviselők. Schmidt Dezsőné igazgatónő 2011. január 15-én betölti az 59. életévét és előrehozott öregségi nyugdíjra válik jogosulttá. Nyugdíjba vonulásával az iskola és szakszolgálat igazgatói álláshelye megüresedik, a posztra pályázatot hirdetnek. A testület ellenszavazat nélkül elfogadta az első napirendi pontot.

A második előterjesztésben a város rehabilitációjával kapcsolatos döntéseket hoztak a képviselők.  Ezen belül I. pont alatt a város rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásról szóló rendelet-tervezetet, II. pont alatt a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. üzleti tervét, III. pontban pedig a Kft. Szervezi és Működési Szabályzatát fogadták el ellenszavazat nélkül. Áldozó Tamás alpolgármester hozzászólásában az üzleti terv Marketingtervének Marketing intézkedései című beszámoló kijavítására hívta fel a figyelmet, melyben véleménye szerint hibásan szerepelt egy adat: a tavaly május 21-én, Fő téren tartott közmeghallgatáson nem csak közel száz fő, hanem több száz fő volt jelen. Mindhárom pontot egyhangúan elfogadtak a képviselők.

Harmadik napirendi pontban a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló rendelet módosításáról döntöttek 19 igen szavazattal.

Negyedik napirendi pontban Schmidt Dezsőné igazgatónő beszámolóját hallgatták meg a képviselők az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkájáról. Beszámolójában beszélt a személyi feltételek alakulásáról, a tárgyi feltételekről, a szakmai munkáról, a kompetenciamérés eredményéről. Az igazgatónő beszámolója végén elmondta, úgy gondolja, az iskola  üde színfoltja a város oktatási palettájának.

Vegyes ügyekben elsőként a sokat emlegetett és régóta várt intézkedésről, a szúnyogirtásról szavaztak. Németh Tamás beszámolójából kiderült, az országszerte végzett mérések 100-270 óránkénti csípésszámot jeleznek, mely jóval meghaladja azt az értéket, amely esetén (40-60 csípés óránként) elrendelhető az irtás. A műszaki osztályra több bejelentés érkezett a szúnyoginvázió miatt, ezért ajánlatot kértek az irtásra. A testület egyhangúan megszavazta a rendkívüli időjárás következtében fellépő szúnyoginvázióra a 2010. évi költségvetés módosítását és 7 millió forint keretösszeget biztosított az irtásra. Kelemen Ferenc képviselő felszólalásában elmondta, ellene szavazott a PEB-en az irtásnak, mert kevesellte a mintegy 1400 hektárnyi belterületet, szerinte bele kéne venni még az elkerülő egy részét is a Böröllőig terjedően.

Végül a vegyes ügyek keretében megszavazta a képviselőtestület a Gróf Eszterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő működési engedélyének módosítását is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-31 16:16:36

Intézményi egységesség és követhetőség - Digitális munkarend a Pápai Szakképzési Centrum intézményeiben


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-04-03 17:54:45

Zsákutca lett a Fenyves utcából