Ifjúsági képzőművészeti tábor


2010-08-06 18:57:18  | cikk: Tóth Tamara  | 


Tizenkét fővel indult a Jókai Mór Művelődési Központ Tudás-Szín-Tér projektjén belül a tíznapos ifjúsági képzőművészeti tábor, három szekcióban: grafika, szobrászat és festészet - tárgyformálás. A tábor vezetője: Fekete Gábor rajztanár, a szekciók vezetői: Tirnován Kata, aki a festészet, tárgyformálás, azon belül is a réz-üvegművesség, ékszerkészítés titkaiba, illetve Tirnován Tamás, aki a szobrászat, fafaragás, korongozás rejtelmeibe vezeti a tábor résztvevőit.
– Elég rövid az idő. Most döbbentünk rá, hogy annyi technika van és annyi jó ötlet fogalmazódott meg a tábor ideje alatt, hogy kevés az idő mind megvalósítására. Próbáltuk úgy beosztani ezt a tíz napot, hogy mindenbe bele tudjanak egy kicsit kóstolni a fiatalok- mondta Tirnován Kata, aki szerint szinte minden résztvevőnek van némi tapasztalata vagy előképzettsége, s ez nagyban megkönnyíti a munkájukat, nem kell az alapoktól kezdeni, hanem lehet kicsit nehezebb feladatokat is kiadni a fiataloknak.
A tárgyformálás szekcióban agyagmunkákat készítettek, domborműveket, maszkokat, mécseseket, füstölőket. A mai nap folyamán pedig a hideg üvegfestéssel próbálkoznak a résztvevők.
A szobrászat szekció munkájáról Tirnován Tamás beszélt, aki elmondta, ma portrét mintáznak modell után. A tábor résztvevői a modell mintázás alkalmával az anatómia megismerése, mint például koponyatanulmány készítése mellett belekóstolhatnak a portrészobrászat alapjaiba
 - A mai nap során szeretnénk bepatinázni a gipszből kiöntött portrékat. A koponyatanulmányt megspékeltük egy kompozícióval. Az volt a tábor célja, hogy az agyag formanyelvén fejezzük ki magunkat és megismerkedhessenek a résztvevők a szobrászat szépségeivel, melynek egy nagyon erős keresztmetszetével találkozhatnak- mondta Tirnován Tamás.
 A képzés ideje alatt a kompozíciós modell, emberi és állati tanulmányok, csontvázak grafikai, festészeti, szobrászati megjelenítésének módszereit, technikáját sajátíthatják el a résztvevők. A tábor a kulturális tudatosság és kifejezőkészség, művészi látásmód mellet szociális és állampolgári kompetenciákat is fejleszt. A tábor végén kiállítást rendeznek az elkészült munkákból a JMK emeleti előadóterében.Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 19:59:17

Anyád kínja


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 17:44:25

Ismét Wass Albert felolvasóest lesz Pápán - várják a jelentkezőket


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 15:52:18

Dr. Áldozó Tamás: folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal