A kékfestés titkai a Történelmi Napokon


2010-08-14 21:58:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


 A kékfestés titkai a Történelmi Napokon főképe
A Pápai Történelmi Napok keretén belül szombat reggel 10 órától a Kékfestő Múzeumban várták az érdeklődőket. Tóth Ildikó és Gerencsér Zsolt népművészek mutatták be a kékfestés fortélyait, melyet ki is próbálhattak az ide látogatók.
- Ma a múzeumba ingyenes a belépés. Nagyon sokan jöttek és jönnek el, főleg külföldi turisták, hogy megnézzék, illetve kipróbálják a kézi mintázást és a festést. A kékfestés egy hosszú folyamat, ezért sajnos nem tudják hazavinni magukkal a saját készítésű darabjaikat, csak vásárolni lehet- tudtuk meg Tóth Ildikó kékfestő népi iparművésztől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-31 16:16:36

Intézményi egységesség és követhetőség - Digitális munkarend a Pápai Szakképzési Centrum intézményeiben


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 15:32:19

Kidöntötték a támfalat


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 15:40:36

A háziorvosi és az ügyeleti rendelők ajtói is zárva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 21:51:37

Rézfúvós együttes a meglepetés koncerten