Együtt játszott sérült és ép gyermek a Malom-tónál


2010-08-29 17:19:03  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Együtt játszott sérült és ép gyermek a Malom-tónál főképe
Már reggel fél 10-kor ropogott a tűz a bográcsok alatt a Malom-tónál a Barátság Klubért Alapítvány által második alkalommal megrendezett nyárbúcsúztató családi napon. Délelőtt gyerekprogramok, akadályverseny, arcfestés és különböző ügyességi játékok várták a gyerekeket, miközben a felnőttek elkészítették bográcsban ebédjüket: vadpörkölt, halászlé és paprikás krumpli ínycsiklandó illata szállt a levegőben.
- Délutánra családi vetélkedőt terveztünk a családok közt. Nem a verseny a cél, inkább a szórakozás, hogy mindannyian egy kicsit kikapcsolódjunk, nevessünk-mondta Gyalog Zoltánné, az Alapítvány titkára, majd hozzátette, a vetélkedő ötletének hagyománya van, melyet az idei négynapos egri kirándulásukon szereztek.
A négynapos kiránduláson 34 sérült gyermek vett részt, a MÁV speciális kocsikat biztosított az utazáshoz, Egerben pedig a Károlyi Főiskola elsőéves szociálpedagógus hallgatói segítették bebarangolni a várost-tudtuk meg Gyalog Zoltánnétól.
Bironi István, a Barátság Klubért Alapítvány elnöke kérdésünkre elmondta, a nap folyamán közel 80 fő sérült gyermeket és hozzátartozóit várják a családi napra. Az 1997-ben létrejött Klub célja a sérült gyerekek szórakoztatása mellett a szülők erkölcsi és anyagi támogatása.
- Szeretnénk továbbfejleszteni egy olyan Klubbá, ahol nemcsak a sérült gyermekek érezhetik jól magukat, hanem az ép gyerekekkel közös foglalkozásokat tervezünk. Azt szeretnénk elérni, hogy ne tegyenek ekkora különbséget sérült és ép gyermek között- mondta Bironi István.
Gyalog Zoltánné kiemelte, a Klub már túl van azon, hogy csak anyagi és erkölcsi támogatást nyújt a családoknak.
 - Éppen az elmúlt hetekben volt egy olyan szituáció, hogy egy sérült gyermekét egyedül nevelő anyuka kórházba került és azonnali segítség kellett gyermeke elhelyezésére. Sajnos nem találtunk a városban olyan intézményt, amely befogadta volna a gyermeket és el tudta volna látni. Ekkor a klubtagok összefogtak és a sérült kisfiút több napig elláttuk. Hiányoljuk, hogy nincs ilyen esetekre egy hely vagy támogató szolgáltatás. Sok szülő van, aki egyedül neveli sérült gyermekét és nem tagja a klubnak, azok mit csinálnak ilyenkor?- tette fel a kérdést az alapítvány titkára.
Bironi István úgy véli, sok szülő saját magának sem vallja be, nem akarja beismerni, hogy gyermeke sérült vagy probléma van vele, akkor viszont nem tudnak segíteni neki. Úgy fogalmazott, nem látják be, hogy mennyi segítséget tudna a klub nyújtani szülőnek és gyermeknek egyaránt.
Jövőbeli terveik közt szerepel egy kirándulás Budapestre szeptember 13-án 50 fővel valamint várják egy beadott pályázatuk eredményét-tudtuk meg az alapítvány elnökétől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 19:37:12

Trianon a velünk élő múlt, a velünk élő történelem


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 14:50:58

Május elején még nem indul el a lomhulladékgyűjtési program