A katasztrófa sújtotta településeken járt dr. Kovács Zoltán


2010-10-06 20:25:46  | cikk: mo  | 


Szörnyű állapotok vannak, a televízió felvételei nem adják vissza azt a borzalmat, amit ott lehet tapasztalni – így fogalmazott dr. Kovács Zoltán késő délután, miután a húsgyár igazgatójával hazaérkezett a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekről.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Pápa polgármestere és Politzer József segélyszállítmányt juttatott a településre. Dr. Kovács Zoltán elmondta, az Agroprodukt Zrt. mintegy fél millió forintnyi felajánlással, Pápa városa pedig a Közszolg Kft. konténereivel, gépjárművekkel – melyekkel a vörösiszapot szállíthatják el az érintett területekről – járul hozzá a mentési munkálatokhoz.
A katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a hadsereg emberei folyamatosan dolgoznak a helyzet konszolidálásán. Dr. Kovács Zoltán kérdésünkre elmondta, Kolontáron már befejezték a kárfelméréseket, az ügyet átadták a biztosítók szakembereinek. Devecserben még zajlik a károk felmérése, hiszen ott közel 400 ház érintett. 
Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-27 20:59:40

Kerékpárral, mopeddel, gépkocsival versenyeztek


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 14:06:52

150 ezer forint gyűlt össze a négylábúaknak


ajánlott cikk főképe

2019-05-21 12:10:49

Középpontban a pályaorientáció


ajánlott cikk főképe

2018-12-23 22:59:36

Bensőséges karácsonyi hangverseny a Tarczyban


PÁPA időjárás