A katasztrófa sújtotta településeken járt dr. Kovács Zoltán


2010-10-06 20:25:46  | cikk: mo  | 


Szörnyű állapotok vannak, a televízió felvételei nem adják vissza azt a borzalmat, amit ott lehet tapasztalni – így fogalmazott dr. Kovács Zoltán késő délután, miután a húsgyár igazgatójával hazaérkezett a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekről.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Pápa polgármestere és Politzer József segélyszállítmányt juttatott a településre. Dr. Kovács Zoltán elmondta, az Agroprodukt Zrt. mintegy fél millió forintnyi felajánlással, Pápa városa pedig a Közszolg Kft. konténereivel, gépjárművekkel – melyekkel a vörösiszapot szállíthatják el az érintett területekről – járul hozzá a mentési munkálatokhoz.
A katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a hadsereg emberei folyamatosan dolgoznak a helyzet konszolidálásán. Dr. Kovács Zoltán kérdésünkre elmondta, Kolontáron már befejezték a kárfelméréseket, az ügyet átadták a biztosítók szakembereinek. Devecserben még zajlik a károk felmérése, hiszen ott közel 400 ház érintett. 
Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-28 17:07:40

Beszámolókat hallgattak meg a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2018-09-23 19:41:14

Nyílt nap a Magyar Közútnál


ajánlott cikk főképe

2018-09-27 22:44:29

Gazdag programot kínál az Országos Könyvtári Napok


ajánlott cikk főképe

2018-08-28 13:26:32

Piacpróba a Fő téren