A katasztrófa sújtotta településeken járt dr. Kovács Zoltán


2010-10-06 20:25:46  | cikk: mo  | 


Szörnyű állapotok vannak, a televízió felvételei nem adják vissza azt a borzalmat, amit ott lehet tapasztalni – így fogalmazott dr. Kovács Zoltán késő délután, miután a húsgyár igazgatójával hazaérkezett a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekről.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Pápa polgármestere és Politzer József segélyszállítmányt juttatott a településre. Dr. Kovács Zoltán elmondta, az Agroprodukt Zrt. mintegy fél millió forintnyi felajánlással, Pápa városa pedig a Közszolg Kft. konténereivel, gépjárművekkel – melyekkel a vörösiszapot szállíthatják el az érintett területekről – járul hozzá a mentési munkálatokhoz.
A katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a hadsereg emberei folyamatosan dolgoznak a helyzet konszolidálásán. Dr. Kovács Zoltán kérdésünkre elmondta, Kolontáron már befejezték a kárfelméréseket, az ügyet átadták a biztosítók szakembereinek. Devecserben még zajlik a károk felmérése, hiszen ott közel 400 ház érintett. 
Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-20 14:24:42

Tizenkét felújított tanterem a Weöres-iskolában


ajánlott cikk főképe

2018-12-06 20:50:56

Tedd maradandóvá... - Kiss László Zsigmond kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-01-16 19:37:41

Új vizesblokkok a Mező kollégiumában


ajánlott cikk főképe

2018-10-20 19:03:02

A nemzetközi iskolában jártak a tarczysok


PÁPA időjárás