A Rémálomember


2010-10-28 22:33:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Rémálomember főképe
Az Esti Kornél kávéház adott otthont a ma este bemutatott könyvnek, melynek címe: A Rémálomember.
Szabó Zsófia - vagy ahogy a könyv szerzőjeként ismerhetjük Sophie Taylor - 1993. január 25-én született Pápán. Egy kétgyermekes család lánya. A pápai Petőfi Sándor Gimnázium 12. osztályos tanulója. Régész, nyomozó vagy pszichológus szeretne lenni. Először csak az „asztalfióknak” írt, diszlexiája visszatartotta attól, hogy bárkinek megmutassa alkotásait. Most édesanyja biztatására tette meg az első lépést. Szívesen olvas krimit, rejtélyes és vámpír történeteket. Hisz abban, hogy a fantáziának csak a csillagos ég szab határt.
Az est folyamán a krimi írónővel Schmidt Orsolya, a Pápa Városi Televízió egyik munkatársa beszélgetett, részleteket Szabó Dániel (Zsófi bátyja) olvasott fel.


A könyv szerzőjével beszélgettem a bemutató előtt.
Mióta írogatsz?
- Már egészen kicsi korom óta leírom gondolataimat, amelyeket azonban sohasem mutattam meg senkinek sem.

Írtál már könyvet? Vagy ez az első?
- Ez az első könyvem. Magamnak rengeteg történetet leírtam, de anyukám bíztatására ez az első, ami meg is jelent.

Honnan jött az ötlet, hogy ezt a könyvet megírd?
- A Világsikerek sorozat egyik kötetét olvastam, és annak a történetét írtam tovább.

Miről szól a történet röviden?
- Ez egy krimi. A főszereplőm egy lány, aki nyomozó, s akinek személyét magamról mintáztam - meséli nevetve. - Egy sorozatgyilkos után nyomoz, s a munkája közben megtalálja azt a fiút, aki a lelki társa és segítője is lesz az üldözésében, s akivel együtt akadnak a gyilkos nyomára. Közben pedig rémálmok gyötrik őket… Vajon mindenkinek van egy Rémálomembere? Mert Sarah Osborn-nak és Max Wolfe-nak igen…

Az írásodban szereplő karakterek kitalált személyek?
- Általában a barátaimról mintázom meg őket. A neveket persze megváltoztatom, hogy ne ismerjenek magukra.

Ki adta ki a könyvet? Illetve ki segített a kiadásban?
- Pápa Város Önkormányzata és iskolám, a Petőfi Sándor Gimnázium sokat segített, mind anyagilag, mind erkölcsileg is támogattak. A könyvet a Novum Pocket adta ki. Ez egy osztrák székhellyel rendelkező, egyedülálló és többszörösen kitüntetett kiadó, kifejezetten az első műves szerzőkre specializálódott.


Tervezed, hogy lesz folytatása a könyvnek?
- Igen, jelenleg azt írom.

Hogyan tovább? Mik a jövőbeli terveid?
- Mindenképpen az írással szeretnék foglalkozni, akár újságíróként.


A könyv megvásárolható a Líra könyvesboltban.
A zsúfolásig megtelt kávéházban a szerző az est végén dedikálta művét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás