A Jobbik a végkielégítések megadóztatásáról


2010-10-29 16:54:05  | cikk: mo  | 


A Jobbik a végkielégítések megadóztatásáról főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete sajtótájékoztatón reagált az október 23-i városi rendezvényen elhangzott emlékbeszédre. Orbán Imre úgy fogalmazott, Nagy L. István múzeumigazgató, a rendezvény szónoka politikai haszonszerzés okán a Jobbikot rasszista pártnak nevezte. Nagy L. István megkeresésünkre elmondta, ünnepi beszédében ő a Jobbikot nem említette, az elhangzottakkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, akinek nem inge, ne vegye magára.

A Jobbik helyi elnöke szólt a végkielégítésekkel kapcsolatos adótörvényről is. Orbán Imre elmondta, a Jobbik egyetért a „jóerkölcsöt” sértő végkielégítések, jutalmak 2 millió forint feletti részének 98 százalékos megadóztatásával, azonban felhívják a figyelmet a járandóságként megjelenő, a szolgálati évek mértékét elismerő juttatások ily módon történő adóztatásának elhagyására. Például a köztisztviselők, közalkalmazottak jubileumi jutalmait nem szabadna egy kategóriába venni a „jóerkölcsöt” sértő kifizetésekkel – fogalmazott Orbán Imre.
- Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte a különadó bevezetését, így lehetősége lenne a kormánynak a törvény korrigálására. Ugyanakkor elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely az Alkotmánybíróság jogkörének, hatáskörének csorbítását eredményezi. A Jobbik tágítani akarja az Alkotmánybíróság lehetőségeit. Törvényjavaslatunkban szerepel, hogy a testület eljárásának idejét 180 napban maximálja a hozzájuk benyújtott ügyekben – közölte a helyi elnök.
Orbán Imre hozzátette, a Fidesz nagyon rossz úton jár, ha az alkotmányos kontrollt ily módon próbálja kiiktatni. A helyi elnök úgy véli, „Orbán Viktornak mielőbb le kellene állítania az elszabadult hajóágyúkat, mert a Fidesz és az ország nagy árat fog fizetni ezekért a kijelentésekért, cselekedetekért, melyeket egyes politikusai okoznak.”

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-01 22:12:24

A 100 Tagú Cigányzenekar köszöntötte az új évet


ajánlott cikk főképe

2018-12-07 22:13:31

Hat millió forint a kórházat támogató alapítványnak a Magyar Nemzeti Banktól


ajánlott cikk főképe

2018-09-30 20:09:36

Múzeumi játszótér - nemcsak kicsiknek


ajánlott cikk főképe

2018-12-12 16:13:28

Örökzöld slágerek az Esterházy-kastélyban


PÁPA időjárás