A Jobbik a végkielégítések megadóztatásáról


2010-10-29 16:54:05  | cikk: mo  | 


A Jobbik a végkielégítések megadóztatásáról főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete sajtótájékoztatón reagált az október 23-i városi rendezvényen elhangzott emlékbeszédre. Orbán Imre úgy fogalmazott, Nagy L. István múzeumigazgató, a rendezvény szónoka politikai haszonszerzés okán a Jobbikot rasszista pártnak nevezte. Nagy L. István megkeresésünkre elmondta, ünnepi beszédében ő a Jobbikot nem említette, az elhangzottakkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, akinek nem inge, ne vegye magára.

A Jobbik helyi elnöke szólt a végkielégítésekkel kapcsolatos adótörvényről is. Orbán Imre elmondta, a Jobbik egyetért a „jóerkölcsöt” sértő végkielégítések, jutalmak 2 millió forint feletti részének 98 százalékos megadóztatásával, azonban felhívják a figyelmet a járandóságként megjelenő, a szolgálati évek mértékét elismerő juttatások ily módon történő adóztatásának elhagyására. Például a köztisztviselők, közalkalmazottak jubileumi jutalmait nem szabadna egy kategóriába venni a „jóerkölcsöt” sértő kifizetésekkel – fogalmazott Orbán Imre.
- Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte a különadó bevezetését, így lehetősége lenne a kormánynak a törvény korrigálására. Ugyanakkor elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely az Alkotmánybíróság jogkörének, hatáskörének csorbítását eredményezi. A Jobbik tágítani akarja az Alkotmánybíróság lehetőségeit. Törvényjavaslatunkban szerepel, hogy a testület eljárásának idejét 180 napban maximálja a hozzájuk benyújtott ügyekben – közölte a helyi elnök.
Orbán Imre hozzátette, a Fidesz nagyon rossz úton jár, ha az alkotmányos kontrollt ily módon próbálja kiiktatni. A helyi elnök úgy véli, „Orbán Viktornak mielőbb le kellene állítania az elszabadult hajóágyúkat, mert a Fidesz és az ország nagy árat fog fizetni ezekért a kijelentésekért, cselekedetekért, melyeket egyes politikusai okoznak.”

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-06 16:48:17

Látványtó és játszótér, futópálya és bográcsozó - készülnek a Külső-várkerti tervek


ajánlott cikk főképe

2019-01-01 22:12:24

A 100 Tagú Cigányzenekar köszöntötte az új évet


ajánlott cikk főképe

2019-04-17 21:55:46

Bíró Károly emlékverseny


ajánlott cikk főképe

2019-05-22 12:06:23

Szombaton rendezik az idei év első városrészi napját az Acsády sportpályán


PÁPA időjárás