Egy óra a fedél nélküliekért


2010-10-29 18:24:04  | cikk: mo  | 


Egy óra a fedél nélküliekért főképe
Egy óra a hajléktalanokkal a hajléktalanokért – ennek jegyében szerveztek programot ma délelőtt Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményeinek munkatársai a Barátok utcai épületben. A Szolidaritás órája című rendezvényt harmadszor tartották meg Pápán, melynek keretében a pápai fedél nélkülieket látták vendégül. Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője elmondta, a rendezvény egyben felkészülés a télre. November elsejétől ugyanis bővített férőhelyekkel állnak a hajléktalanok rendelkezésére. Így a hideg időjárás beköszöntével az Arany János utca 4. szám alatt 20, a Kisfaludy utca 16. szám alatt pedig plusz 6 ideiglenes férőhelyet biztosítanak a pápai fedél nélküliek számára. Oláh Márta hozzátette, ellátási területükön 30-35 fő hajléktalanról van tudomásuk. Elmondta, eddig nem fordult elő, hogy valakit ne tudtak volna elhelyezni, most is erre fognak törekedni. Leszögezte: valamilyen megoldást mindenképpen találnak a fedél nélküliek elszállásolására.
A mai rendezvényen a megjelentek megtekintették Nuno Rocha Pillanatok című kisfilmjét, mely egy hajléktalan történetét meséli el, aki visszatalál családjához. A programon Varga Réka és Iván Júlia biztatták a fedél nélküli rászorulókat Isten keresésére és a hitük megtalálására, majd közösen emlékeztek meg az intézmény korábban elhunyt ellátottaikról.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-27 09:25:44

Eltérített, lelőtt, elszabadult, eltűnt repülőgépek - Kositzky Attila előadása


ajánlott cikk főképe

2019-01-14 08:47:26

Megalakult a Pápai Társasjátékos Klub - Várják az érdeklődőket


ajánlott cikk főképe

2018-11-29 21:50:19

Fontos beszámolók a képviselő-testület asztalán


ajánlott cikk főképe

2018-10-16 21:53:21

Pápai filmsztár a moziban


PÁPA időjárás