Decembertől építkezés a Várkertfürdőben – Nyárra elkészülnek a medencék és a csúszdák


2010-11-08 16:55:53  | cikk: HuHa  | 


Decembertől építkezés a Várkertfürdőben – Nyárra elkészülnek a medencék és a csúszdák főképe
Pénteken lejárt a közbeszerzési eljárás keretében biztosított határidő; eddig az időpontig nyújthatták be ajánlataikat a Várkertfürdő 1 milliárd 70 millió forintra becsült beruházását elnyerni akaró építőipari vállalkozások. Az esetleges hiánypótlások után következik az ajánlatok értékelése, majd kezdődhet a beruházás.
-December elején várhatóan megkezdődik az építkezés a Várkertfürdő területén, ekkor történik meg a munkaterület átadása  – nyilatkozta Kovács Antal vezérigazgató. – A cél az, hogy az új külső medencék a strandszezon kezdetére elkészüljenek, a gyógyászati központot pedig az év utolsó negyedében át tudjuk adni. Természetesen mindez akkor reális, ha rendkívüli időjárási körülmények tartósan nem akadályozzák az építést – tette hozzá a vezérigazgató.
A fürdő bővítésének egyik hangsúlyos eleme az új csúszdatorony kialakítása. Három csúszda indul majd 14 méter magasról, közülük az úgynevezett rafting csúszda 89 méter hosszú lesz, átlagos lejtése 8 százalék; a turbó csúszda 73 méter, míg az anaconda-kamikaze csúszda 110 méter hosszú, utóbbiak átlagos lejtése 18 százalék. A csúszdatorony téliesítésére egyelőre nem látszik lehetőség, viszont mivel zárt folyosón csatlakozik majd az uszoda épületéhez, így legalább hat hónapon keresztül használható lesz – tudtuk meg Kovács Antaltól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:24:34

Szépkiejtési verseny angol nyelven a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 21:09:15

János vitéz, kicsit másként


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 19:52:38

Képviselők az épülő atlétikai centrumnál


ajánlott cikk főképe

2020-03-10 22:08:22

Szakmai nap a felnőttképzés jegyében