„Az idő a legjobb mesterlövész” – véget ért az Életünk felülnézetben


2010-12-01 20:43:06  | cikk: mo  | 


„Az idő a legjobb mesterlövész” – véget ért az Életünk felülnézetben főképe
A földi élet vége…és ami utána van – már a címe is sejteti, hogy utolsó előadásához érkezett az Életünk felülnézetben című beszélgetős estsorozat. Az Esti Kornél Kávéházban tartott program utolsó előadásán Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke beszélt a teológiai értelemben vett eszkatológiáról, vagyis a legtávolabbi jövőről szóló tanításokról, a Biblia üdvösségről és túlvilágról szóló téziseinek kifejtése mellett.
A püspök három részre osztotta előadását. Elsőként Jézus feltámadásával, a test feltámadásával, a Húsvét evangéliumával foglalkozott, majd az I. Korinthusi levél 15. fejezete, vagyis a Feltámadás-himnusz alapján beszélt Pál apostol teológiájáról. Steinbach József végül olyan témákat feszegetett előadásában, mint a halál, a lélek halhatatlansága, a test feltámadása vagy az örök élet. A püspök úgy fogalmazott, az emberek nehezen szembesülnek azzal a ténnyel, hogy mindannyian halandók vagyunk. Pedig – ahogy a kiváló énekes, Ákos is fogalmaz: „Az idő a legjobb mesterlövész” – előbb-utóbb mindenki meghal – tette hozzá a püspök, majd kijelentette: Nincs okunk félelemre, a Biblia egyértelműen fogalmaz e tekintetben, a halál az élet végén nem pont, hanem kettőspont. Az örök élet nemcsak egy idői értelemben vett örökkévalóságot jelent, tehát, hogy nincs vége, hanem azt is, hogy nincs híja. Egyfajta minőségi lét: ami itt töredékes, ott tökéletes. Ami itt hasadt, ott egésszé lesz. Vagyis amit szem nem látott, fül nem halott, azt készítette el Isten az őt szeretőknek – mondta Steinbach József.

Az Életünk felülnézetben második félévének utolsó előadása volt a mai. Márkus Mihály református lelkipásztor elmondta, a sorozat második része kevesebb érdeklődőt vonzott, ennek ellenére a rendezvény belopta magát az értékes kikapcsolódást kedvelők és a gyülekezet szívébe. Hozzátette, bizonyára hiányozna, ha nem szerveznék meg többé. Éppen ezért tervezik a folytatást, ám a jövőben kényesebb témákkal is foglalkoznának, mint például a gyermekbántalmazás vagy a családon belüli erőszak.Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-18 12:56:49

Holnaptól indul a Mosolydoboz-akció


ajánlott cikk főképe

2020-01-29 22:26:49

Terítéken a munkajog és a GDPR


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 17:57:38

Nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma Pápán 2019-ben


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 22:22:00

Karácsonyi vásár az Erkelben