A kommunikáció a siker titka


2010-12-03 14:35:59  | cikk: mo  | 


A Tudás-Szín-Tér projekt színjátékprogramjai közül emelkedik ki a majd minden középfokú oktatási intézményben szervezett 16 órás kommunikációs tréning. A tréningeken 20-20 fő vesz részt, így a december végén záruló foglalkozássorozat közel 160 diákot érint. A tréningeket a Forrás Színház igazgatója, Pataki András és Németh Ervin drámatanár tartják.
Ma egy egyetemet el lehet úgy végezni, hogy az ember alig vagy egyáltalán nem szólal meg. A hétköznapi oktatás számonkéréseinek jellemző formája az írásbeliség, ennek is inkább a tesztlapok ikszelős kitöltögetése, amellyel kitűnő totózókat fogunk nevelni, azonban megszólaló embereket kevésbé. Ezért különösen fontos, hogy olyan készségeket és képességeket a középpontba állítva próbáljunk meg fejleszteni, amelyek kapcsán az emberek sikeresebbek lehetnek a hétköznapi életükben. Hiszen a hétköznapi kommunikáció – légyen az megtervezett avagy spontán – a sikerességhez döntően hozzájárul. A visszajelzések kapcsán pedig másképpen fejlődik az ember személyisége, más lesz az énképe – foglalta össze a foglalkozás célját Pataki András kommunikációs tréner.
A kommunikációs foglalkozás módszereit illetően a tréner kihangsúlyozta, mindent az alapoktól kezdenek. Először megtanulnak hallgatni, hiszen – ahogy Pataki András fogalmaz – ahhoz, hogy a környezetünknek válaszolni képesek legyünk, értelmeznünk kell azt, lehetőség szerint helyes ítéleteket kell alkotnunk, hogy környezetünk kérdéseire adekvát válaszokat tudjunk adni. Aztán előkerülnek a szóbeli gyakorlatok: a konfliktusos helyzetek, a spontán kommunikáció és az egészen rövid idő alatt, akár 30 másodperc alatt létrehozott üzenetek – tette hozz a kommunikációs tréner. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-28 01:26:51

Egy jelkép újjászületett - felavatták a kastélykaput és kerítését


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 08:29:24

Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját


ajánlott cikk főképe

2020-01-28 15:21:55

Elektromos autó a kórházban


ajánlott cikk főképe

2019-12-17 20:30:35

A Megváltó születését várjuk - Ünnepelt a nyugdíjas egyesület