Karate: Nemzetközi szintéren is bizonyítottak a pápaiak


2010-12-03 14:37:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Nemzetközi szintéren is bizonyítottak a pápaiak főképe
November utolsó hétvégéjén a Griff SE a szlovákiai Nemesócsára utazott, ahol egy nemzetközi gyermek, serdülő karateversenyen szerepelt a pápai klub hat versenyzője. A IV. Polgármester Kupa színvonalát jelzi a résztvevő országok és a nevezett versenyzők száma: szlovák, magyar, cseh, román, lengyel és horvát klubok összesen közel 250 versenyzővel érkeztek a tornára, csak Magyarországról 10 klub képviseltette magát. A nemzetközi mezőnyben három ezüst és egy bronzérmet szerzett az Ábrahám Zsanna, Ábrahám János, Benkő Noémi, Kovács Botond, Nagy Benedek, Nagy Lénárd összetételű pápai csapat. A versenyt és a karatékák teljesítményét Bolla András értékelte.
- Ábrahám Zsanna a gyermek II. női 45 kg-ban kiváló, összeszedett versenyzéssel ezüstérmet szerzett. Zsannának ez az első dobogós helyezése, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá, mert rendkívül szorgalmasan készült hétről hétre, versenyről versenyre, aminek meg is lett az eredménye. A dobogó legfelső fokáról mindössze 2 ponttal maradt le, talán az utolsó küzdelemre elfáradt picit, de ez semmit sem von le ennek a remek eredménynek az értékéből. Benkő Noémi ismét egy magasabb súlycsoportban lépett tatamira a gyermek I. női 28 kg-ban. Bátran kijelenthetjük, hogy volt már idén jobb formában is a Magyar Bajnok, a mostani teljesítménye bronzéremre volt elegendő. A gyermek II. férfi 62 kg-ban kieséses rendszerben Nagy Benedek egészen a döntőig menetelt tudatos, átgondolt nagyon harcos küzdelemmel. A fináléban már három ponttal is elhúzott ellenfelétől, ám a végére elfogyott az előnye, valamint a korábbi küzdelmek alatt begyűjtött sérülések is hátráltatták őt. Sajnos itt is pár pont különbség döntött az aranyérem sorsáról. A negyedik dobogós helyezést Nagy Lénárd „szállította” a serdülő férfi 74 kg-ban. A körmérkőzéses rendszerben két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett karatéka nagyon sokat készült erre a tornára. Gyöngyös és Tarján után itt végre beérett a sok gyakorlás, erősítés gyümölcse. Első ellenfele pontot sem tudott szerezni Lénárd ellen, volt olyan tiszta találat a küzdelemben, amire a pontozóbírók 2 pontot is adtak (ippon), az ellenfél pedig néhány perces „kényszerpihenő” után tudta csak folytatni a versenyt. Összességében elmondhatjuk, hogy az egész éves szorgalmas edzés, a szülők és a támogatók által megteremtett feltételek, és az edzők (Bolla Péter, Csizmadia Melinda, Nagy Lívia és sensei Szalóki Sándor) szakmai tapasztalata, odaadó, lelkes és önzetlen munkája egy nagyon eredményes évet hozott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:07:45

Felfüggesztették az NB-s meccseket


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 18:48:12

Otthon készülnek a Perutz játékosai


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 21:22:58

Legenda lett Ázsiában a Lombard Pápa korábbi játékosa


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 13:42:18

Március 18-ig lehet nevezni a kispályás bajnokságra