„Mindenhol tanítható, már óvodától egyetemig…” József Attila emlékest


2010-12-04 07:11:37  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Mindenhol tanítható, már óvodától egyetemig…” József Attila emlékest főképe
A Pápai Nagy László Kör tegnap este József Attilára emlékezett, hisz a XX. század nagy költő óriása 1937-ben ezen a napon hunyt el tragikus hirtelenséggel Balatonszárszón. Az összejövetelnek a Pedagógus Művelődési Ház adott otthont.
Kerecsényi Zoltán, az est házigazdája köszöntőjében elmondta, hogy a harmincharmadik évében, a Krisztusi korban elhunyt József Attila versei, mint például a Hazám, a Március, a Levegőt Kölcsey Himnuszával, Vörösmarty Szózatával és Ady Magyar Jakobinusok dalával együtt nemzeti önismeretünk nélkülözhetetlen tartozéka, hatása pedig szerteágazó, hiszen hatott Radnótira, Pilinszkyre és Nagy Lászlóra.
Az est folyamán Gosztola István versmondó néhány József Attila verssel segítette az irodalombarát közönséget ráhangolni a poéta költészetére, ezen kívül hallhattak Nagy Lászlótól is költeményeket a jelenlevők.
József Attila verseivel kisgyermekkora óta ismerkedik az ifjúság. Gyermekdalai, a mamához írt versei, szerelmes költeményei, istenes versei ismertek. Sok verse szállóigévé vált, ezért sokan tanítják és idézik is azokat. Cseh Tamás egyik dalának sorával élve József Attila „mindenhol tanítható, már óvodától egyetemig.”

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-24 21:38:41

Pápai Drámaműhely


ajánlott cikk főképe

2020-01-20 23:51:50

Megkezdődött az ökumenikus imahét


ajánlott cikk főképe

2019-12-14 14:22:17

Munkácsys sikerek a megyei nemzetiségi kulturális fesztiválon


ajánlott cikk főképe

2019-10-20 20:58:43

25 éves a nőszövetség


PÁPA időjárás