Zongorakoncert balettművészekkel


2010-12-07 11:42:03  | cikk: mo  | 


Zongorakoncert balettművészekkel főképe
Fryderyk Franciszek Chopin lengyel-francia származású zeneszerző és zongoraművész születésének 200. évfordulója jegyében zajlanak ma és holnap a Filharmónia sorozat ifjúsági hangversenyei a Jókai Mór Művelődési Központban. A „Chopin tánczenéje” című zongorakoncert a sorozat második hangversenye. Ezúttal Németh Gergely és Yagi Maki zongorajátéka töltötte be a JMK színháztermét. A műsorban nem hagyományos értelemben vett tánczenék csendülnek, hiszen Chopin a megszólaltatott darabokat nem tánczenének szánta. A koncerten felcsendült – többek között – a C-moll Forradalmi etűd, három mazurka, és az A-dúr polonéz. A műsorban – egyedi és különleges hangulatelemként – közreműködtek a győri balettintézet növendékei.

A Filharmónia hangversenysorozat mai koncertjein a Türr István Gimnázium és Kollégium valamint a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulói vesznek részt. Holnap a város általános iskolái és a Petőfi Sándor Gimnázium részére szervezik a hangversenyt.     

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-19 23:42:15

70 év képekben


ajánlott cikk főképe

2020-02-05 15:59:33

Tájékoztató a nyári külföldi nyelvtanulási programról


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 20:24:26

Gázcsere telep, Téglagyári út, Schwenczel rét - Megy a munka mindhárom helyen


ajánlott cikk főképe

2020-01-25 12:26:16

Az egyházakkal egyeztettek