Rendezvénnyel az AIDS ellen


2010-12-07 19:57:26  | cikk: mo  | 


Rendezvénnyel az AIDS ellen főképe
Hazánkban a regisztrált HIV-fertőzött személyek száma 1911 fő. Idén 139 új HIV-fertőzöttet regisztráltak szeptember végéig, tavaly pedig összesen 140-et. Ez azt jelenti, hogy idén ezt a számot biztosan át fogjuk lépni – hangzott el a mai rendezvényen, melyet az AIDS elleni világnap kapcsán szervezett a Jókai Mór Művelődési Központ, az ANTSZ Pápa Kistérségi Intézete, a Fidelitas Pápai Csoportja és az Iskolavédőnői Szolgálatok.

A programra minden pápai középiskola delegálta csapatait. A résztvevők a Nincs második esély című rövidfilmet tekintették meg, amely emberi sorsokon keresztül mutatta be az AIDS stádiumait, majd szakemberek elbeszélései alapján részletezte a gyógyíthatatlan betegség elleni küzdelem mikéntjét. A filmvetítés után egy tesztlapot töltöttek ki a diákok. Érdekes feladatokon keresztül kaptak felvilágosítást a biztonságos szexualitás formáiról és a megelőzésről. A vetélkedő helyezettjei a helyi vállalkozók által felajánlott nyereményekkel térhettek haza.

A szervezők szerint a legfontosabb a prevenció. A középiskolás korosztály igencsak érintett a témában, hiszen a felmérések szerint a fiatalok átlagosan 15-16 évesen létesítik első szexuális kapcsolatunkat. Éppen ezért fontos, hogy a kamaszok időben megkapják a szükséges információkat a felelősségteljes szexuális élet, az óvszer használatának fontossága és a szűrővizsgálatok szükségessége tekintetében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-16 11:37:49

Kamionnyi bébiétel-adomány érkezett


ajánlott cikk főképe

2019-06-29 18:05:22

Borverseny az evangélikusoknál


ajánlott cikk főképe

2019-06-14 21:51:42

A kihagyhatatlan kiállítás


ajánlott cikk főképe

2019-06-04 23:29:33

Kávéházi beszélgetések


PÁPA időjárás