Tűzriadó gyakorlat a Bocsor Kollégiumban


2010-12-07 20:07:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tűzriadó gyakorlat a Bocsor Kollégiumban főképe
A Bocsor István Kollégium tetőterének raktár helyiségében tűz keletkezett ma délután. Az egyik kollégiumi nevelő a tűzjelző csengő megnyomása után azonnal hívta a tűzoltóságot. Az intézményben tartózkodó diákok kimenekültek az utcára, majd egy kijelölt gyülekezőhelyen sorakoztak fel, két fiatal kivételével, akik az emeleten rekedtek. A helyszínre érkező szakemberek rögtön nekiláttak a mentésnek és a lángoló szoba biztosításának, majd a tűz eloltásának. Mindez persze csak a Pápai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság egyik éves szakmai gyakorlata volt, amit különböző gyárakban és intézményekben hajtanak végre. Így történt ez ma a Bocsor István Kollégiumban is.
- Az éves továbbképzési tervben szerepelnek ezek a gyakorlatok. Erre azért van elsősorban szükség, hogy felmérjük az állomány készenlétét és felkészültségét. A mai próbán felettes szervek ellenőriztek minket, ők a megyei katasztrófavédelem szakemberei voltak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulók és persze a nevelők is,- ha ilyen eset van-, tudják, hogy mi a teendő. Az iskolák éves tantervében mindig szerepel egy ilyen tűzriadó próba- mondta el Csillag István, a Pápai Tűzoltóság tűzoltási és mentési osztályvezetője.
- A pápai tűzoltókról elmondhatom, hogy jól szerepeltek a mai akcióban. Ezt persze értékelni fogjuk, és szeretnénk majd a végén együtt megbeszélni egy olyan megoldást, hogy hogyan lehetett volna még ezt a feladatot másképpen teljesíteni - tette hozzá Fülöp Gyula, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mentésszervezési osztályvezetője.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-21 16:53:53

Felsővárosiak karácsonyvárása


ajánlott cikk főképe

2020-01-29 13:20:36

Elfogadták a 2020. évi munkatervet a PNNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 10:27:29

Babapszichológia - lélek, fejlődés, viselkedés 2 éves korig


ajánlott cikk főképe

2020-02-12 21:33:09

Othello szeret és félt, Desdemona lázad, Jago manipulál