Bokrétaünnepet tartottak a Munkácsy iskolában


2010-12-08 21:51:51  | cikk: HuHa  | 


Bokrétaünnepet tartottak a Munkácsy iskolában főképe
Szeptemberben kezdődtek meg az építési munkálatok a „Pápa, Munkácsy Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című Európai Uniós projekt keretében. A közel fél milliárdos beruházás során új tantermekkel és aulával bővül az intézmény, a meglévő épületrészeket felújítják és jelentős eszközbeszerzést is tartalmaz a projekt. Az első építési ütem az új épületrészek kialakítását tartalmazza – ez a munka folyik most. A kivitelezés a terveknek megfelelően haladt az elmúlt hónapokban, így ma a szerkezetkész állapotot ünnepelte a kivitelező Munkácsy 2010 Konzorcium, a fenntartó önkormányzat és az iskola. A bokrétaünnepen megjelenteket Egyházi Viktorné, az intézmény igazgatója köszöntötte. Mint mondta, az iskolaépítés szó szoros értelmében nemes dolog. A tanítás tudást teremt, a tudás hozzáértést, a hozzáértés sikert, a siker reményt a remény pedig jövőt.
- Ilyen jellegű iskolaépítés és szépítés az intézmény életében még soha nem volt. Örömünket tetézi, hogy a külsőségek mellett a színvonalas oktatáshoz szükséges berendezések és eszközök száma is gyarapodik – fogalmazott Egyházi Viktorné, köszönetet mondva a sikeresen pályázó önkormányzatnak, a kivitelezőknek valamint az iskola dolgozóinak és diákjainak. A nyolc tanteremmel és aulával bővülő iskolaépületen végzett eddigi munkálatokat Mészáros Csaba építésvezető összegezte. Beszédében hangsúlyozta, a városban nem először valósulhat meg nagyszabású beruházás a pápai és Pápa környéki építőipari cégek összefogásával.
-Szeptember 6-án kaptunk munkaterületet, azóta elbontottuk a Harmadik utcai épület egy részét, az Aradi utca – Harmadik utca sarkán álló épületrész emeletráépítést kapott, elkészült az új, kétszintes tantermi épületszárny szerkezete és a tornatermi rész emelet ráépítése, tetőszerkezete. Jelenleg ezekben az épületrészekben a belső munkálatok folynak, épületgépészeti, villamossági szerelések, vakolások, az aula területén pedig a szerkezetépítés zajlik.
Az építésvezető elmondta, a terveknek megfelelően eljutottak odáig, hogy a tél beálltával, az időjárástól némileg függetlenül folytathassák a belső munkálatokat. Dr. Kovács Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte, a bokrétaünnep leginkább az építők ünnepe, a köszönet is elsősorban nekik szól.
-Ilyenkor még nehéz elképzelni, milyen is lesz végül egy épület, hiszen a tervek két dimenzióban ábrázolják és igazán csak az építkezés végén látjuk majd, miként is valósultak meg a papírra vetett tervek.  Valamennyien azt szeretnénk, hogy a kezdeti nehézségek után minél előbb fejezzék be a kivitelezők az építkezést és az biztos, hogy a következő tanév már a megújult intézményben kezdődik el.
A polgármester arról is szólt, hogy a Munkácsy iskola fejlesztése illeszkedik abba az iskolaépítési programba, mely a Petőfi Gimnázium építésével kezdődött és több intézmény megújulásával folytatódott. Az iskolaépítés a legfontosabb beruházások közé tartozik, hiszen az iskolát a jövőnek építjük – hangsúlyozta beszéde végén dr. Kovács Zoltán. A köszöntőket követően a szerkezetkész új épületrészek megtekintésével folytatódott a Munkácsy iskola bokrétaünnepe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-22 23:28:29

Horváth Lajos emlékkiállítás


ajánlott cikk főképe

2019-11-08 18:14:03

A hetényi magyar diákok is megkapták a város támogatását


ajánlott cikk főképe

2020-01-24 12:53:29

Látogatószámban gazdag évet zárt a Kékfestő Múzeum


ajánlott cikk főképe

2019-12-21 21:47:33

Mézespuszedli, swing muzsika, fotópont