Egy naptárban a múlt és a jövő - elkészült a 2011-es Pápa-naptár


2010-12-09 18:50:19  | cikk: mo  | 


Egy naptárban a múlt és a jövő - elkészült a 2011-es Pápa-naptár főképe
Az eddig megjelent naptáraink egyik legesztétikusabb darabja – jelentette ki dr. Áldozó Tamás alpolgármester a 2011-es Pápa-naptár bemutatóján ma este. A Pápa Város Önkormányzata által kiadott naptárat ezúttal nem az idei év eseményeiről készített fotók illusztrálják. A 2011-es kalendárium barokk kort idéző lapjai a múltat jelenítik meg, de egyben a jövőt is leképezik. A Pápa 2011 naptár lapjain ugyanis a barokk korabeli Pápa jelenik meg, egészen pontosan a Fő tér és a Várkastély környezete. A hónapok melletti képeslapokon, fotókon megjelenő terek és épületek a jelenben zajló valamint a jövőben induló városfejlesztési programra is emlékeztetnek. Hiszen a naptárban szereplő fotók a Fő tér és a Várkastély olyan állapotát mutatják, amelyet a rekonstrukció által szeretnének visszanyerni: így például a közösségi térként funkcionáló Fő tér vagy éppen a Várkastély előtti kovácsoltvas kapu. A naptár régi kort idéző hangulatát fokozza a lapokon halványan végigfutó barokk stílusú szöveg. Pápa Város Önkormányzata gondolatébresztésnek szánja a kalendárium címét is: Pápa 2011. 2012-ben ugyanis a rekonstrukciós munkálatokat, egy ún. köztes állapotot bemutató naptárat terveznek kiadni, majd ezt követi a 2013-as kalendárium, amelynek fotói már az elkészült, felújított Fő teret és a rekonstruált Várkastélyt jelenítik meg. Ezzel együtt egyfajta várostörténeti dokumentum birtokosa lehet a naptár-sorozat megvásárlója – fogalmazott alpolgármester.

A Pápa 2011 naptárat Pápa Város Önkormányzata adta ki, a sokszorosítást a Jókai Mór Városi Könyvtár Kötészeti és Sokszorosító Műhelyében végezték. A naptár felelős kiadója dr. Kovács Zoltán polgármester. Az esztétikum és a formai megjelenés Tímár Gábor keze nyomát dicséri.

A Pápa 2011 naptár megvásárolható a TourInform irodában, az Anna Könyvesboltban és a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán 700 forintért.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-07 17:33:48

26 fertőzött, 92 karantén péntek délután


ajánlott cikk főképe

2020-08-08 21:02:35

131 karantén városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:44:36

Új rend a piacon és a parkolásban


ajánlott cikk főképe

2020-07-23 15:15:16

Ez lesz Izrael jövője?