Isten áldja a tisztes ipart!


2010-12-11 17:50:34  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Isten áldja a tisztes ipart! főképe
A Pápa és Térsége Ipartestület ma nyugdíjas iparosait köszöntötte a székházban. A rendezvényen részt vett Kemény Éva, az Acsády Ignác Szakképző Iskola igazgatója, valamint egykori gyakorlati oktatásvezetők és a Honismereti Kör több tagja is.
Dr. Áldozó Tamás alpolgármester a város nevében köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a város mindenkori önkormányzata és az ipartestület között folyamatos a párbeszéd, jó a kapcsolat.
- Az önkormányzat és minden pápai nevében szeretném megköszönni a munkás éveket és évtizedeket, amelyek önök mögött vannak. Az, hogy ’45 után maradtak iparosok és fennmaradtak a tradíciók, a kitartás- ez a régi világ üzenete a mai világ számára. Néhány évtizednyi bizonytalankodás után végre kimondatott, munka nélkül nincsen társadalom, nincsen előrelépés. Munkára van tehát szükség, és hogy a fiatalokat is visszavezessük a munka világába. Legyen kitartásuk és hitük.
Dr. Áldozó Tamás szerint ahhoz, hogy a mai fiatalok értékelni és szeretni tudják a munkát, öreg iparosok kezére van szükség, melyekre, ha ránéz a fiatal, a ráncokból a rengeteg munkát és elismert kézfogásokat lásson.
Szabó Tibor, az Ipartestület elnöke is köszöntötte az iparosokat. Mint mondta, nagy öröm számára ez a mai nap, hiszen csodálatos iparosokat ismerhetett meg munkássága alatt. Az elnök kihangsúlyozta, a szervezet jövőre ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A testület a két emberöltőnyi idő alatt sok mindent megélt: háborút, válságot, szegénységet, de mindig működött. Azért tudott működni, mert mindig is tisztességes, becsületes iparosok voltak a tagjai.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-27 22:00:12

„Hirdesse ez a tábla a pápai zsidó mártírok áldott emlékezését” - Lezárult a holokauszt emlékév


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 21:17:05

Refis Bábozda


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 11:32:16

Megtöltötték az angyalok batyuját a munkácsysok


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 02:57:56

Dr. Áldozó Tamás: végtelenül megtisztelő, hogy 8 év után újabb öt évre én vagyok a város polgármestere