Karácsonyi hangverseny az Erkelben


2010-12-11 18:09:02  | cikk: mo  | 


Karácsonyi hangverseny az Erkelben főképe
Két előadásban szervezte meg hagyományos karácsonyi hangversenyét az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola ma délután. A nagyszabású koncertre közel ötszázan voltak kíváncsiak, így mindkét előadás alkalmával zsúfolásig megtelt az intézmény aulája. Nemes István megbízott igazgató úgy fogalmazott, intézményük a megyében egyedülálló a tekintetben, hogy ennyi kórus és zenekar működik egy iskola falai között. Az Erkel iskolában azonban igény mutatkozik mind a diákok, mind a szülők, mind pedig a karnagyok részéről, hogy megmutathassák tehetségüket – tette hozzá Nemes István.

A rendszeresen, minden év karácsonya előtt megrendezett hangversenyen mintegy 370 gyermek és felnőtt tette meghitté az adventi várakozás időszakát. A műsorban fellépett a Minikórus, mely első és második osztályos diákokból állt össze. Nagy volt az izgalom számukra, hiszen a legkisebbek most először léptek dobogóra zenekari kíséret mellett. Karácsonyi összeállításával bensőséges hangulatot varázsolt a nézőtérre a Nótafa kórus, a tagozatos kórus, az Erkel kórus és az Éneklő Szülők Kara. A műsorban olyan remekművek csendültek fel mint a „Jöjj népek megváltója”, a „Szállj be József Máriával”, az „Aranyszárnyú angyal” vagy a „Stille Nacht”.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-08 20:20:11

Dr. Áldozó Tamás: Városunk az ország szerencsésebb sorsú, tehetősebb részéhez tartozik, a helyi gazdaságban van dinamizmus


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 23:48:56

Először csak óvatosan egy-két cseppet, utána majd lassan lehet többet-többet


ajánlott cikk főképe

2019-12-15 11:02:51

Advent Erzsébetvárosban


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 15:23:23

Ádventi vendég, végy szállást minálunk...