Csomagoljunk egy kicsit önmagunkból, a szeretetünkből


2010-12-11 20:25:24  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Csomagoljunk egy kicsit önmagunkból, a szeretetünkből főképe
A Kamilliánus Család ma délután a Szent Anna plébánián adventi karácsonyi műsorral és meglepetésekkel várta a Barátság Klub Alapítvány mozgáskorlátozott gyermekeit. A rendezvényen  dr. Áldozó Tamás alpolgármester is részt vett.  A Türr István Gimnázium hatodik osztályos tanulói Betlehemes műsorral kedveskedtek, majd egy agapés fogadás várta a legkisebbeket. A szép műsort látván a sok boldog gyermek és szülő szívében, ha csak egy órára is, de enyhültek a mindennapi fáradalmak, gondok okozta nyomás.
György Alfréd kamilliánus szerzetes szerint karácsonykor a szimbolikus ajándékokba csomagoljunk egy kicsit önmagunkból, a szeretetünkből is. Ez a karácsony lényege. Az ajándékozás által emlékezünk arra, hogy mi a legnagyobb ajándék: Isten az ő egyszülött fiát adta értünk.
- A Jóisten válasza ez a szenvedésre. Az ő életminőségüket mi tesszük jobbá vagy kevésbé elviselhetetlenné, így a Kamiliánus Család ilyen típusú kezdeményezése valójában nem más, mint az irgalmas Isten szeretetének megnyilvánulása. Nagyon fontos, hogy ne felejtsük el, nemcsak mi adunk. Hiszen azáltal, hogy a fiatalok elfogadják az ajándékainkat, mi is kapunk-mondta a nyíregyházi közösség házfőnöke.

Képek:

A Kamilliánus Családok a helyi lelkésszel karöltve segítik a betegek, elesettek és a szegények gondozását, de lelki vezető nélkül is egy intenzív tevékenységben dolgozó csapatot alkotnak az egyházközösségben. Vannak, akik kórházakban látogatják a betegeket, vannak, akik az öregek otthonába járnak, vannak, akik a hajléktalanokat látják el, vannak, akik magánházakban teljesítenek szolgálatot, és vannak, akik a cigánysággal, a kisebbségekkel foglalkoznak.
A Kamilliánus Családok kimondottan világi mozgalom. Ökumenikus szellemben tevékenykednek, ami azt jelenti, hogy más keresztény felekezetek hívei is igazi és teljes jogú tagok lehetnek.
Forrás: www.w3.oli.katolikus.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-03 21:50:33

Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 16:45:47

19 óráig tart a szavazás


ajánlott cikk főképe

2020-02-07 12:18:25

Yanfeng Kft., Hirtenberger Bt., Pápai Hús Kft. - a város legnagyobb adófizetői


ajánlott cikk főképe

2019-10-24 15:47:57

Bébiétel a Teuton lovagrend jóvoltából