Sargis Hovhannisyan örmény grafikusművész kiállítása


2010-12-11 21:14:26  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Sargis Hovhannisyan örmény grafikusművész kiállítása főképe
Mától egy hétig lesz látogatható a Pedagógus Művelődési Házban Sargis Hovhannisyan örmény grafikusművész kiállítása. A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat idei utolsó rendezvényét Rádi Róbert, a Művelődési Osztály vezetője nyitotta meg.
Mint mondta, a feltörekvő alkotó az új generációba sorolható, ennek ellenére otthonosan mozog a hagyományos grafikus technikákban. Tárlatát megtekintve a látogató ízelítőt kaphat abból, hogy máshol, mások hogyan gondolkodnak a kortárs művészetről.
- Az alkotó a műveiben igyekszik a lehető legnyugodtabb és becsületesen őszinte lenni. Napjainkban nem egy művész játszadozik a művészet szóval, de a valóságban nem érzik át annak igazi jelentőségét.
Sargis Hovhannisyan 1983-ban született az örményországi Gyumriban. Közel harminc csoportos kiállításon vett részt főként szülővárosában és Jerevánban. 2010-ben Budapesten jelentkezett, ez a tárlat az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ által rendezett Örmény Nemzeti est keretein belül valósult meg. Nagyon korán kezdett képzőművészeti dolgokkal foglalkozni, de csak tanárai noszogatására jelentkezett az egyetemi előkészítőre, ahonnan egyenes út vezetett az egyetemig és 2006-ban a Jereváni Művészeti Akadémián, grafikus szakon végzett. Nem a művi elkészítést tartja fontosnak, a lényeg, hogy a természetesség hassa át az alkotásokat. Kiállított képei között egyházi, vallásos és tájkép jellegűekkel találkozhatunk, de szép számban akadnak alkotások a lélek elmeneteléről és visszatéréséről szólnak. Az érzéseket, melyek belülről fakadnak, őszintén kell fogadni és az emberek elé tálalni-fogalmazott az örmény művész.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-14 12:21:09

Folytatódik a munka a Várdombon


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 22:48:55

Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 20:53:40

Itt a farsang áll a bál...


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 11:28:37

Ellátottaikkal ünnepeltek - A Máltai Szeretetszolgálat karácsonya