Németországi katonai bázis szervezett gyűjtést az iszapkárosultaknak


2010-12-14 19:10:19  | cikk: mo  | 


Németországi katonai bázis szervezett gyűjtést az iszapkárosultaknak főképe
Repülőgépen érkezett az a nagy mennyiségű adomány, amelyet egy németországi katonai repülőtér szervezésében gyűjtöttek a devecseri és kolontári vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára. A 9 tonnás szállítmányt a pápai bázisrepülőtéren rakodták ki ma délelőtt, és még délután eljuttatták az érintett településekre. Ton Van Happen, a németországi reptér parancsnokhelyettese arról számolt be, négy forrásból fogadták a felajánlásokat. Az adomány így a külföldi katonai reptér állománya, a környező falvak és két – egy holland és egy holland-magyar – alapítvány gyűjtése nyomán érhetett célba. A parancsnokhelyettes kérdésünkre elmondta, a devecseri plébánossal történt egyeztetés után állították össze felhívásaikat, így csak olyan tárgyi adományokat fogadtak el, amire igazán szükség lehet. A szállítmány a 4000 euro mellett gyermekjátékokat, tartós élelmiszereket és háztartási, lakberendezési cikkeket tartalmazott. Van Happen tájékoztatott arról is, elsőként a híradásokból értesültek a katasztrófáról. Később aztán egyik századosuk barátnője – aki magyar származású – utazott el személyesen a katasztrófasújtotta településekre. Látva azt, hogy nagy szükség van bizonyos tárgyi adományokra, semmiképpen nem akartunk megfeledkezni a vörösiszap-károsultakról – így karácsony közeledtével pláne nem. Ennek szellemében szerveztük a gyűjtést – tette hozzá a parancsnokhelyettes. 


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-15 11:39:31

A farsangi népszokásokról


ajánlott cikk főképe

2019-10-24 15:47:57

Bébiétel a Teuton lovagrend jóvoltából


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 21:11:30

Megkezdődött az energetikai projekt megvalósítása


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 19:15:58

Mátyás és a bolondkirály