Nem kapnak kevesebb támogatást a fogyatékkal élők


2010-12-14 20:07:55  | cikk: mo  | 


Nem kapnak kevesebb támogatást a fogyatékkal élők  főképe
Évek óta a Pápakovácsi Általános Iskola tanulóinak karácsonyi műsora köszönti a látássérülteket év végi összejövetelük alkalmával. Így volt ez a mai rendezvényen is. A tanulók zenés-verses összeállítással készültek a közelgő ünnep jegyében. Németh Józsefné, a Látássérültek klubja vezetője elmondta, fontosak számukra ezek az összejövetelek, főleg karácsonykor, hiszen nem az ajándék a fontos, hanem az, hogy az ilyen alkalmak erőt adnak az összetartáshoz abban a korban, amelyre nem az összefogás, hanem a széthúzás jellemző – fogalmazott a klubvezető.

Az év végi összejövetelen dr. Áldozó Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megemlítette, hogy a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületének új elnöke van, hiszen dr. Szőke László ma már kormányzati tisztségben képviseli a látássérültek ügyét. Az alpolgármester üdvözölte a történteket, mivel kevés hitelesebb és a látássérültek problémáit jobban ismerő személy tölthette volna be ezt a tisztséget.
Áldozó Tamás beszélt arról is, hogy sem a családoknak, sem a közösségeknek nem lesz könnyebb a következő évben. A települési önkormányzatok közösségek számára szánt pénzeszközei nem fognak bővülni, sőt. Lesznek olyan közösségek, amelyeknek kevesebb támogatás juthat a jövőben. Az alpolgármester azonban hangsúlyozta, a közösségek között különbséget kell tenni. Kiemelte, a fogyatékkal vagy betegséggel élő személyeket tömörítő szervezetek nem lehetnek kárvallottjai a változásoknak. Az alpolgármester biztosította a térség ilyen közösségeit arról, hogy jövőre nem fognak kevesebb támogatást kapni az önkormányzattól. Áldozó Tamás szót ejtett arról is, hogy a klubfoglalkozások helyszínéül szolgáló Várkastély – az induló rekonstrukció miatt – hamarosan munkaterület lesz, így megoldásokat kell keresni a szervezet működését illetően a helyszín tekintetében. Az alpolgármester felajánlotta, amint az új városháza, vagyis a Polgármesteri Hivatal „B” épülete elkészül, az akadálymentesített díszterem méltó helyszíne lehet a látássérültek programjainak.

A látássérültek mai összejövetelén részt vett dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, aki a közösségek összetartó erejét hangsúlyozta és kiemelte, a közelgő ünnep is azt üzeni számunkra, hogy tartsunk össze és segítsük egymás boldogulását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-09 08:16:54

Gólyabál a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-10-25 21:46:11

Szélesvíz VI/2


ajánlott cikk főképe

2019-09-27 10:48:03

Családi fotóalbum - Kerecsényi Zoltán


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 21:30:42

Az Örvény-tó télen is kihagyhatatlan