Napirend előtt a keleti elkerülő út építéséről


2010-12-16 12:48:28  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ülésezett ma délelőtt Pápa Város Önkormányzata képviselőtestülete. Napirend előtti felszólalása során dr. Kovács Zoltán polgármester tájékoztatta a képviselőtestületet a Pápa, keleti elkerülő út építése KÖZOP-pályázat eredményéről.
Az Önkormányzat 2010. februárjában nyújtott be pályázatot a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezethez a pápai keleti elkerülő út építését megelőző részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének támogatásra.
A projekt fő távlati célja, hogy a várost keleti irányból e lehessen közúton kerülni, a Nagygyimót-Kisbér/Zirc, illetve a Nagytevel-Ugod irányú forgalmat a várostól el lehessen vezetni. E célból a 83-as számú főútvonal Pápa déli és északi vége között elkerülő út kerül tervezésre, mindkét csatlakozásnál körforgalmi csomópont kiépítésével, ezzel kialakítva a város körüli teljes körgyűrűt. A tervezett út korona szélessége 12, 5 méter, a burkolat szélessége 7, 50 méter, a vasútvonalakat felüljáróval keresztezi, a nyomvonalat keresztező patakokon hidak épülnek. A tervezett út megépítésének előzetes költsége nettó 6, 8 milliárd forint.
A Közreműködő Szervezet 2010. december 9-i támogató levele alapján a részletes magvalósíthatósági tanulmány elkészítésére 2011. novemberig kapott határidőt az Önkormányzat és a megvalósításához a költségeket a rendelkezésére bocsájtotta.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-11 08:48:02

Színes produkciók a X. Tarczy-gálán


ajánlott cikk főképe

2019-06-07 17:18:12

Jövő héten nyitják meg a Korvin utcát


ajánlott cikk főképe

2019-05-09 17:03:47

Munkácsys siker a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen


ajánlott cikk főképe

2019-05-08 13:07:59

Újabb Pápa környéki útszakasz újult meg


PÁPA időjárás