Nemzetek karácsonya


2010-12-18 19:24:43  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Nemzetek karácsonya főképe
Karácsonyváró szünidei hétvégét rendezett a Jókai Mór Művelődési Központ ma délután. Ez a második olyan rendezvénye a művelődési központnak, amelynek kiemelt célja, hogy a városban élő külföldi családok és a helyiek jobban megismerjék egymás szokásait, hagyományait és közelebb kerüljenek egymáshoz. A játszóházi foglalkozások is ezt a célt szolgálták, így a magyarokra jellemző ajándéktárgyakat, mint például a természetes anyagokból készült szalmaangyalkát, fenyőágakból és natúr-szálakból, gyertyából kis asztaldíszeket, képkeretet, karácsonyfára akasztható papírdíszeket, hópelyhet, ablakdíszeket lehetett készíteni. Érdekességként idén kosárfonó technikával betlehemet és hozzá agyagfigurákat is készíthettek az ügyes kezek. A játszóház után, a színházteremben a szekszárdi Pom-Pom együttes Ernő karácsonya című, angol-magyar nyelvű, zenés műsorával várta a gyermekeket. A koncert jellegű műsor egyedülálló az országban, összeállítója egy angol szakos pedagógus volt. Az interaktív produkció különlegessége a kétnyelvűség mellett, hogy az előadók a gyermekek anyanyelvi összetételéhez igazítják a műsor tartalmát. A program szervezői a szülőkre is gondoltak, hiszen a játszóházzal párhuzamosan egészség-sarok is várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Borbély Lajosné okleveles életmód-tanácsadó reform konyhájába csábított mindenkit, ahol karácsonyi finomságok kóstolója mellett szívesen megosztotta receptjeit is az érdeklődőkkel. Az egészségmegőrző programok elmaradhatatlan résztvevőjeként az ÁNTSZ Pápai Kistérségi Intézete ma is biztosította a lehetőséget mindenki számára testzsír, testtömeg és vérnyomás mérés térén. A színes délután a Tudás-Szín-Tér projekt keretein belül valósult meg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-03 20:43:30

Kisgrafikák a nagyvilágból


ajánlott cikk főképe

2019-12-16 22:14:12

Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával


ajánlott cikk főképe

2019-12-20 22:19:25

A karácsony örömünnep - Központi ünnepség az ESZI-nél


ajánlott cikk főképe

2019-10-16 23:02:53

Mindenki előtt ott áll a kivezető út a függőségből