Kirakat hirdeti a pápai értékeket


2010-12-19 17:08:33  | cikk: mo  | 


Kirakat hirdeti a pápai értékeket főképe
Történelmi pillanat – ez az alkalom Katula Gyula gyertyaöntő mester és a Pápát választó Kluge család kékfestő mesterségének ötvözése – fogalmazott Polgár Gabriella mai rendezvényén, melyet a Pápai Református Fiúkollégium egyik termében tartottak. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma művészeti tagozatos diákjai gyertyát öntöttek, amit aztán paraffin segítségével kékre festettek, majd kékfestő motívumokkal díszítettek Pásztor Károly kupi fafaragó közreműködésével. Közben Horváth Gyula, a Kékfestő Múzeum munkatársa vezetésével szitafestékkel motívumkincseket festhettek az érdeklődők. 

Polgár Gabriella elmondta, a rendezvény ötletét az a tény adta, hogy a napokban a város fenntartásába került a Kékfestő Múzeum. Ennek jegyében a rendezvény jeligéjének a következő mondatot választotta a szervező:”A Kékfestő hazatért! Boldog karácsonyt!”
Polgár Gabriella hozzátette, Pápa a kékfestés fővárosa, és ezt a kincset mindenkinek meg kell ismernie. Ezért is rendezett be segítőivel – Vargáné Mártával, Fejesné Emíliával és Egyházi Katalinnal – közösen egy kirakatot a fiúkollégium ablakában, mely mindezt hirdeti. A kirakatnak van egy élő része is, egy televízió, amely a Pápáról készült filmet vetíti majd, mellette pedig láthatóak a Fő tér és a Várkastély rekonstrukciós tervei. A „pápai kirakatot” várhatóan 2011. január 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Március 15. téren.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-05 19:13:07

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:22:57

Teljes fordulatszámon pörög a piac


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 23:33:42

Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok