„A fénykép az egyetlen olyan nyelv, amelyet a világ minden részén megértenek”- Fotókiállítás a JMK-ban


2010-12-20 11:42:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A fénykép az egyetlen olyan nyelv, amelyet a világ minden részén megértenek”- Fotókiállítás a JMK-ban főképe
A Montázs Fényvarázsló Szenior Társasága kiállítása tegnaptól látogatható a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében  A Montázs Fényvarázsló Szenior Társasága nem régiben, 2009-ben alakult, 30 fővel. Tagjai aranydiplomás fotóművészek az ország minden részéből. Első közös kiállításuk Budapesten volt Kaleidoszkóp címmel. Különös íze van a nevüknek. A montázs művészeti kifejezés, különböző képek összeillesztése egy művészi és gondolati egésszé. A fényvarázsló a fotósokra utal, a Szeniorok Társasága a legidősebbek együttese.
Különböző témájú, technikájú képek együttese alkotja a tárlatot, de egységet mutatnak abban, hogy a csend érhető tetten a kiállított műveken. Pápa városát Gyurom János, AAFR aranydiplomás természetfotós, fotóriporter, a Bakony Fotóklub, a Győri Fotóklub Egyesület, valamint a Montázs Fényvarázsló Szenior Társasága tagja képviseli alkotásaival.
A kiállítást dr. Áldozó Tamás Pápa város alpolgármestere nyitotta meg az érdeklődők számára. Mint mondta, a fényképész abban különbözik más alkotóktól, hogy képes egy pillanatra megállítani az időt. A tér és az idő halad tovább, de exponáláskor születik egy kép, ami üzenetet közvetít nekünk- hangsúlyozta az alpolgármester.
A szenior csoport azzal a céllal alakult, hogy életművük tapasztalatainak megőrzése, az alkotók fotóművészeti értékeinek közös bemutatása és megóvása céljából népszerűsítse a vizuális kultúra e speciális ágát, a fotóművészetet. Ennek érdekében közös bemutatókat szerveznek, tagjaikat ezzel is serkentve az új alkotásokra, valamint retrospektív bemutatók tartásával a múlt értékes, megóvandó alkotásait népszerűsítik.
A tárlaton Szücs András gitáron működött közre. A tárlat 2011. január 16-ig tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-27 11:21:55

Zajlik a csarnoképítés a piacon


ajánlott cikk főképe

2019-04-25 21:16:02

Miért jó egy vállalkozónak, ha van tudatosan felépített üzleti modellje?


ajánlott cikk főképe

2019-06-14 09:32:59

Tanári hangverseny a Bartókban


ajánlott cikk főképe

2019-06-06 15:50:45

Javítják a Szent László utca burkolatát


PÁPA időjárás