Karácsonyi hangverseny a Bárdos Lajos Vegyeskar előadásában


2010-12-20 20:30:13  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Karácsonyi hangverseny a Bárdos Lajos Vegyeskar előadásában főképe
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Gyurátz Ferenc utcai Evangélikus templomban tartotta Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara idei karácsonyi hangversenyét. A kórus 2010-ben egy színvonalas, az elmúlt időszakot felölelő vegyes műsorral ünnepelte 15 éves jubileumát, emellett Prágába is ellátogattak, ahol a Nemzetközi Adventi Kórustalálkozón képviselték városunkat. Ma este a hagyományos karácsonyi műsorral készültek, de Fehér Ferenc karnagytól megtudtuk, hogy a koncert némi különlegességet mégis hordoz magában.
- Legtöbbször magyar dalokat, egyházi énekeket szeretünk előadni, de az előbb említett prágai út miatt kicsit színesítettünk, változtattunk a műsoron, ugyanis ma a magyaron kívül hat különböző nyelven fogunk énekelni.
Az est folyamán felcsendült többek között Kodály Zoltán, Jeremiah Clarke, Stefan Nilson, Kurt Suttner egy-egy, az ünnepeket idéző szerzeménye is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet