„Immánuel!” azaz „Velünk az Isten!”


2010-12-21 19:13:29  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


 „Immánuel!” azaz „Velünk az Isten!” főképe
Az idén karácsonyi ünnepi műsorát a református templomban tartotta a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézménye ma 12 órától. A színes, zenés-irodalmi összeállítás előtt Polgárdi Sándor evangélikus esperes köszöntötte a népes diáksereget. Mint mondta, a karácsony az egyik legnagyobb ünnep a világon, bár az egyház történelmében valamikor a Húsvét volt az év legnagyobb ünnepe. Nagyon színes elbeszélések vannak az Újszövetségben Jézus születésének történetéről.
- Karácsony ünnepe kapcsán mindenki előtt nagyon szép kép van és ebben a képben ott van az a Jézus, aki Mária és József közelségében, a fánál, az angyalokra tekint és a pásztorok által körülvett közösségben látható. Nagyon gyakori kép, hogy a pásztorok hódolnak a kis Jézusnak. Ez jól szimbolizálja és érzékelteti a mi helyzetünket is. Hiszen mi emberek is gyakran járunk Jézus színe elé.
Polgárdi Sándor úgy fogalmazott, ilyenkor minden ember jobban odafigyel arra az üzenetre, amely az egyházakban hangzik el: az Isten közel jött hozzánk. Karácsonykor azt ünnepeljük, amit Máté evangélista jól megfogalmazott: „Immánuel!” azaz „Velünk az Isten!” Karácsony ünnepén mindenki elcsendesül és a karácsonyfa körül állva a szeretetre gondol. Az esperes beszéde során a karácsony lelki és szellemi jelentőségéről, a karácsonyi szokásainkról, hagyományainkról is beszélt. Az ünnepi műsor az iskolai kórus és az irodalmi színpad közös előadásával folytatódott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-11 14:51:49

Szabadságkoncertek a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 21:59:15

Nyílt nap a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 22:39:58

Nyereményjáték a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?