„A karácsony erről szól. Múlt és jelen keveredése.”


2010-12-24 09:32:38  | cikk: Tóth Tamara  | 


„A karácsony erről szól. Múlt és jelen keveredése.” főképe

December az év legjobban várt és a legnagyobb tradícióit képviselő hónapja. A szokások gazdagsága, a hagyományok zsúfoltsága és az ünnep színessége jellemzi ezt az időszakot. Az elmúlt heteket a készülődés járta át. Karácsony éjszakáján békés arcot ölt békétlen világunk is. A Vörösmarty Otthonház lakóit a hozzátartozók körében a dolgozók köszöntötték a közelgő ünnep alkalmából.
Az irodalmi és zenés műsor előtt az otthonház részlegvezetője, Koscsisák Mónika szólt néhány kedves szót az ünneplőknek. Mint mondta, a karácsony a szeretet ünnepe, a legszebb, legegyszerűbb szóé, a szereteté. Mégis, nagyon sokszor ezt a szót mondjuk ki a legnehezebben, mintha az év többi napján valahogy értékét vesztené.
- Az itt megjelentek szinte mindegyike elmondhatná, hogy a régi idők elmúlt emlékei elevenednek fel bennünk. Eszünkbe jutnak gyermekkorunk felvillanó karácsonyi emlékei, szinte orrunkban érezzük a frissen sült mézeskalács illatát, a fán sistergő gyertya hangja a fülünkben visszhangzik, testünkön érezzük szüleink szerető ölelését. A karácsony erről szól. Jelen és múlt keveredése.
A családias, örömteli eseményen részt vett a vezető ápolónő, Kissné Marton Bernadett mellett Bálint Henrietta volt részlegvezető, Venczel Csaba önkormányzati képviselő valamint dr. Lőrincz Dániel, a Vörösmarty Otthonház háziorvosa is.
Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője a műsor után egy kedves történet felolvasásával kívánt áldott, egészségben és boldogságban gazdag újévet és karácsonyt az otthonház lakóinak, majd az ápolókkal együtt átadta az ajándékokat. Az ünnep megvalósulását az Időskorúak Szociális Ellátása Alapítvány támogatta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-09 21:56:40

Országos díjat kapott a rózsás bélyegek szerelmese


ajánlott cikk főképe

2019-09-25 22:22:21

"A környezettudatos olvasó könyvtárba jár" - Jövő héten Országos Könyvtári Napok Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 21:20:25

Túl minden határon - Vujity Tvrtko Pápán járt


ajánlott cikk főképe

2019-12-12 12:01:21

Már dolgoznak a Vásár utcai csőtörés kijavításán