Az újévet köszöntötte Pápa Város Fúvószenekara


2011-01-02 12:21:31  | cikk: Babos Petra  | 


Az újévet köszöntötte Pápa Város Fúvószenekara főképe
Zsúfolásig megtelt tegnap este a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme Pápa Város Fúvószenekarának újévi koncertjén.
A hetedik alkalommal megrendezett év eleji koncert Richard Strauss: Funkathustra című művével kezdődött, majd egy képzeletbeli utazással folytatódott. A Pacific Dreams egy spanyol zeneszerző ausztráliai élményeiről szólt. Ezt követően „olasz vizekre evezett” a fúvószenekar, és Toscanában tölthetett el néhány kellemes percet a hallgatóság.
E műveket követően Mógor-Schmidt Katalin szólt a zenekar történetéről, változásairól, majd Veszpréminé Turtsányi Valéria, a Jókai Mór Művelődési Központ igazgatója és Szanyiné Csepregi Ilona szakmai referens köszöntötték a megalakulásának 65. évfordulóját idén ünneplő Pápa Város Fúvószenekarát.
 Ezután Introduction and modern beat címmel egy igazán könnyed dallam hangozott fel, mely a modern hangzás és az egyéni játékmód ötvözeteként mutatott be a zenekar. Ebben a műsorszámban Szabó Tamás vezényelt, mivel a karnagy, Horváth Adrián harsonaszólót játszott.
A szünetben pezsgős koccintásra várták a tagok a jelenlevőket, majd a második részben operett részleteket, egy Tom Jones slágert, a Sex bomb-ot hallhatták a zenebarátok, de a rhythm és blues világának egyik legtöbbet játszott dallama, a Route 66 is felcsendült, melyet Bedecs Ács Zsuzsa szólaltatott meg. 
A koncerten egy kiváló tagot búcsúztatott a zenekar: Holdosi Ákos fuvolistát.
A több mint két órás hangverseny végén a nyarat idéző úti filmmel mutatták be a zenekar görögországi fesztivál élményeit, hangulatát, majd a futballrajongók kedvében járva a Carnival de Paris című mű csendült fel, melyet az 1998-as franciaországi Futball Világbajnokságra komponált Dario G.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-18 21:53:48

Átadták a könyvtár felújított épületrészét


ajánlott cikk főképe

2018-10-14 00:20:55

Flashmob a Türrben


ajánlott cikk főképe

2018-09-21 22:59:47

Karinthy Frigyesre emlékezett a Jókai Kör


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 20:47:23

Sikeres volt a nosztalgia véradás a megújult régi Véradóban


PÁPA időjárás