Örömfoci, immár 12 éve


2009-10-21 15:59:21  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Örömfoci, immár 12 éve főképe
A Pápai Termál FC az 1997-es labdarúgó bajnokságban szerepelt először, az azóta eltelt 12 esztendőben kevés játékosmozgás volt a csapatnál, olyannyira, hogy az alapítótagok közül öten még ma is aktív labdarúgói a klubnak. Elmondásuk szerint a játék szeretetéért és a mozgás öröméért öltik magukra hétről-hétre a mezt, bár mindig győzelemre törekednek, az eredmény nem játszik központi szerepet. Az idei menetelésről a Ganna-Döbrönte elleni mérkőzés előtt az egyik alapítótagot, Németh Zsoltot kérdeztük.

- Az idei bajnokságnak két új igazolással vágtunk neki, Nagy Béla a PELC ifjúsági csapatából érkezett, míg Nagy Szabolcs Nemesgörzsönyből csatlakozott hozzánk. Szükség is van az erősítésre, mivel sokszor kell tartalékosan kiállnunk, gyakoriak a sérülések, munkahelyi elfoglaltságok.

A csapat egy mérkőzéssel az őszi szezon vége előtt második helyről várja a folytatást, idei mérlegük hat győzelem és két vereség. A bajnokság legnagyobb arányú sikerét is magukénak mondhatják a pápaiak, a negyedik fordulóban 9-szer vették be a bakonykoppányiak kapuját. Érdekesség, hogy hazai pályán száz százalékos az együttes, mind a négy összecsapásukat nagy gólkülönbséggel hozták le, ráadásul a megyei III/C osztály góllövőlistáját a Termál FC játékosa vezeti, Németh Gergely eddig 13 alkalommal volt eredményes.

- Az idei szezon jóval kiegyenlítettebb, mint a tavalyi, mivel az ötszörös bajnok Borsosgyőri ISE idén a B osztályban méretteti meg magát. Jelenleg Gecse áll az élen, Külsővat masszív csapatnak látszik, Ganna is erősített, azt gondolom 4-5 együttes - köztük mi is - eséllyel pályázik a bajnoki címre.

A Pápai Termál FC őszi menetelése:
1. forduló: Pápai Termál FC - Kesző SE 3:0
2. forduló: Bakonyjákó SE - Pápai Termál FC 0:5
3. forduló: Dáka SE - Pápai Termál FC 3:2
4. forduló: Pápai Termál FC - Bakonykoppány SE 9:0
5. forduló: Külsővat SE - Pápai Termál FC 7:1
6. forduló: Pápai Termál FC - Borsosgyőr SE 5:1
7. forduló: Magyargencs SE - Pápai Termál FC 3:7
8. forduló: Pápai Termál FC - Ganna-Döbrönte SE 1:0

Az őszi pontvadászatból még egy mérkőzés van hátra, a pápaiak a 9. fordulóban az éllovas Gecséhez utaznak. A Magyar Kupában október 31-én, szombaton Giccel mérkőznek meg.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-18 14:44:33

A második félidőben fordított a Győr


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 19:21:11

Körzeti úszó diákolimpia


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 17:36:41

Eredményes évet zárt az Első Magyar Polgári Lőegylet


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 18:48:12

Otthon készülnek a Perutz játékosai