Zabhegyező


2011-02-02 08:39:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Zabhegyező főképe
A Tudás-Szín-Tér projekt keretében a Doboz-színházi nevelési programba építve tartották tegnap a Salinger: Zabhegyező című szakmai bemutatót a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében, a Teleszterion Színházi Műhely produkciójában.A kellő időben elkezdett esztétikai nevelés egyik legkiválóbb terepe a színházművészet. Az emberi test és az azon keresztül megnyilatkozó érzelmi reakciók csak közvetlenebb színházi formában mutatkoznak meg.
- Tavaly indítottuk el a Teleszterion Csigaház Színház programot, aminek a lényege, hogy kis létszámú közönség előtt, egy bárhol felállítható térben játszunk valamilyen előadást. Ez jelen esetben a Zabhegyező lesz, melyet nyolcan játszunk. Feldolgozásunkban korunk fogyasztói társadalmának relikviái aktualizálják a művet, zenei világa mai együttesek munkáiból és a 60-as évek Amerikáját idéző zenékből táplálkozik. A Zabhegyezővel a világ élhetőségét szeretné a társulat megmutatni, amely egyben azt is jelenti, hogy vissza kell találni az ember-ember kommunikációhoz, amit e mű esetében a testvér iránt érzett odaadás és szeretet jelképez- hangsúlyozta Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely igazgatója. És hogy miért éppen egy dobozban játszódik a mű?
- Rengeteg színházban, kultúrházban és iskolában jártunk már, ahol nem volt megfelelő terünk a darabhoz. Ha a dobozt felépítjük bárhol, akkor ugyanolyan élvezhető az előadás. A gyerekek kézzelfogható közelségbe kerülnek a játszókkal és a térrel, ezáltal a színházi élmény túlmegy a puszta nézői magatartás felvételén, valódi tapasztalattá emeli azokat a küzdelmeket, melyeket az előadásban szereplő karakterek megélnek. A gyerekek azt mondják, hogy olyan ez módszer, mintha egy 3D-s moziban ülnének- tette hozzá a rendező.Az előadást követően kötetlen beszélgetés várta a diákokat, melynek során úja átélhették a különböző jeleneteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-05 21:34:20

Semmelweis-nap új köntösben


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 16:52:37

Szombaton lakótelepi nap a Fenyveserdő Bölcsődénél


ajánlott cikk főképe

2019-07-01 09:28:23

Megkezdődött a Korvin-Korona csomópont átépítése


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 21:02:23

Megújult egy öreghegyi kereszt


PÁPA időjárás