Német nyelvi verseny a Munkácsyban


2011-02-03 18:06:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Német nyelvi verseny a Munkácsyban főképe
19 munkácsys tanuló vett részt a ma délutáni német nyelvi tanulmányi versenyen, amely egy országos megmérettetés házi fordulója volt. A feladatsort az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet állította össze.
- A Munkácsy Mihály Általános Iskola már évek óta részt vesz ezen az alapos nyelvi tudásra épülő versenyen. A diákok egy 180 perces, központi feladatsort írnak meg, melyben nyelvhelyességi, melléknév-és igenév ragozási, valamint fogalmazási feladatok várnak a 7. és 8. osztályos nebulókra - tájékoztatta hírportálunkat Bíró Tamásné, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője.
A fogalmazás értékelése központilag történik, de a nyelvtani részt az iskola némettanárai javítják ki és küldik tovább a legeredményesebb versenyzők munkáit, végül a legjobbakat hívják be majd egy országos szóbeli fordulóra.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-20 17:43:33

Az internetes vetélkedő legjobban szereplőit díjazták


ajánlott cikk főképe

2019-01-27 10:04:03

Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-04-11 21:32:02

Nagy László szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-05-09 17:03:47

Munkácsys siker a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen


PÁPA időjárás