A televíziózás képi világával folytatódik a Médiasuli


2011-02-04 11:39:32  | cikk: mo  | 


A televíziózás képi világával folytatódik a Médiasuli főképe
A műsorkészítés, a szerkesztés alapjait követően most a televíziózás képi világa került terítékre a Médiasuli utolsó szakaszában. A JMK Tudás-Szín-Tér projektje keretében megvalósuló kurzus az utóbbi három hónapban a riportkészítés, a vágás, a híradós anyag szerkesztésének fortélyaival foglalkozott Varga András, a városi televízió főszerkesztője vezetésével.
Varga András érdeklődésünkre elmondta, a résztvevőkről alkotott véleménye vegyes, de örömmel tölti el, hogy a fiatalok közül ketten már filmet is készítettek, melynek témája az iskolai Mikulás-ünnepség volt. Varga András Mike Lászlónak, a televízió vezető operatőrének adta át a stafétabotot.
A következő két hónapban ugyanis az operatőri munkába nyerhetnek bepillantást a tanfolyam résztvevői. Mike László bemutatja a kamera részeit és megismerteti a gyerekekkel a helyes kamerakezelés mikéntjét. A Pápa Városi Televízió operatőre úgy fogalmazott, szeretné bebizonyítani a fiataloknak, hogy nemcsak a professzionális eszközökkel, hanem az otthoni, amatőr kamerákkal is lehet élvezhető felvételeket készíteni. Mike László rámutatott arra is, hogy a képszerkesztés nagy teret enged az érzelmek, saját gondolatok kifejezésére. A cél az, hogy a diákok megértsék, kamerájukkal – egy-egy képkivágással – „elmondhatják” gondolataikat akár egy adott rendezvényről. 
A tanfolyamon szó esett arról is, hogy fel kellene mérni, az egyes oktatási intézmények milyen technikával, kamerával rendelkeznek. Mert ha a technikai háttér adott, esetleg lehetőség nyílik arra is, hogy a tapasztalatot szerzett diákok saját felvételeikkel egészítsék ki a városi televízió az adott iskoláról szóló tudósításait egy-egy esemény kapcsán. 
A Médiasuli foglalkozásaiból még két hónap van hátra. A 8 alkalom után a résztvevők saját munkájukon keresztül adnak számot arról, mi mindent tanultak az elmúlt hónapok alatt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-16 15:29:34

Emlékdiplomások köszöntése


ajánlott cikk főképe

2019-10-16 22:40:55

Grőber Attila az önkormányzati választást értékelte


ajánlott cikk főképe

2019-11-21 22:37:06

Ki a király?


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 16:53:15

Közel négy millió forint adomány a Vajda Márta iskolának


PÁPA időjárás