Mackókiállítás a Pegazusban


2011-02-04 15:07:35  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Mackókiállítás a Pegazusban főképe
Február 2-án bújik ki a medve az odújából a hosszú téli álomból felébredve. Ha szép, napsütéses idő van, és a medve meglátja az árnyékát, akkor hosszú tél várható, ha azonban az idő borult, és árnyékot nem látni, a zimankó már nem tart sokáig.Ez a néphagyomány megihlette a Pegazus Színház vezetőit, így néhány évvel ezelőtt új hagyományt, a Mackókiállítást indították útjára. A kiállításon több mint 800 maci várja a látogatókat. A különleges kiállításnak több egyedi darabja van, tematikus elrendezésben, változatos formájú, méretű, színű, fajtájú plüssök várják a látogatókat. 
- Több interaktív rész várja idén a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt, mint például az Északi-sark. A kiállítást úgy állítottuk össze, hogy az óvodások, iskolások ismeretei bővüljenek. Tematikusan rendeztük el a macikat táplálkozásukra utaló jelenetekkel, méretük, fajtájuk szerint, ezeket több régi tárggyal egészítettük ki - mondta Sarkadi Nagy László.A mackókat mindenki szereti, ki gyermekkorát látja benne, ki pedig éppen megéli azt általuk, így rendkívüli népszerűségnek örvendett az elmúlt három napban. Csak ma délelőtt közel 500 óvodás és általános iskolás látogatta meg a macikat, délután inkább a családok térnek be-tudtuk meg az igazgatótól.

Képek:

Február 2-a Mária tisztulásának napja, görögül Hypapanté, vagyis találkozás; amikor a világ világosságát, Jézust a mózesi törvény szerint bemutatta a templomban.A szabolcsi zsinat (1092) a kötelező ünnepek közé sorolta. A régi rómaiak Mars anyjának tiszteletére, minden ötödik esztendőben égő fáklyákkal és szövétnekekkel járták a határt e napon. A kereszténységben égő gyertyákkal kerülték a szentegyházat, néhol a határt is, ünnepelve, hogy Mária „világos", mentes a bűntől; s ünnepeltek a gyertya példázatával is: a gyertya méhviasza Jézus tiszta teste; a viasz alatt való bél, az õ ártatlan szent lelke, a tűz pedig, a világosság az ő istensége. A szentelt gyertya már az ókeresztény korban Krisztus jelképe: magát fölemészti, hogy másoknak szolgálhasson.Szó esik ezekben a rovatokban a „törvény ünnepéről”. Ez az ünnep átmentetett a kereszténységbe gyertyaszentelő néven. Ekkor gyulladt föl a szellem fénye az emberben és az igazság és irgalom törvényeit (alapjában véve a felebaráti szeret tanát) ekkor fogalmazták meg először. A gyertyaszentelő ezért a fény ünnepe.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-27 13:49:06

Betekintés a rendőrök munkájába


ajánlott cikk főképe

2019-07-15 14:51:11

A város virágosítását vizsgálták


ajánlott cikk főképe

2019-07-19 18:04:23

Három járda


ajánlott cikk főképe

2019-07-31 18:42:23

Szombaton tartják a Tókertben élők városrészi napját


PÁPA időjárás