Táncházakat szervez a Hét Csillag Egyesület


2011-02-04 19:31:32  | cikk: mo  | 


Táncházakat szervez a Hét Csillag Egyesület főképe
Sok érdeklődőt vonzott a ma esti táncház, amelyet a Hét Csillag Egyesület szervezett az Edvy Malom Fogadóban. A jobbára sportesemények szervezéséről ismert egyesületben egy éve jött létre az ún. hagyományőrző szakág. Ez idő alatt a közösség már több olyan rendezvényt is szervezett, amely nem kifejezetten a sport adta örömöket, hanem a magyar hagyományok ápolását hivatott népszerűsíteni. A közösség ezért is indította útjára a táncház-sorozatot, melynek keretében bárki kipróbálhatja magát a néptánc területén.

Pintér Péter, a mai est szervezője úgy fogalmazott, a Hét Csillag Egyesület által képviselt baranta sportág, egy ízig-vérig magyar harcművészeti műfaj. A magyar harcművészetnek és a néptáncnak pedig sok hasonló, közös eleme van. Az egyesület legfontosabb célkitűzése az, hogy a magyar értékeket – legyen az harcmodor, néptánc vagy népzene – minél szélesebb körben ismertté tegye, népszerűsítse. Erre kifejezetten alkalmas a táncházak szervezése. Az Edvy Malom Fogadó pedig különösen megfelelő helyszín a magyarságtudat és a magyar kulturális értékek bemutatására – tette hozzá a szervező. Pintér Péter elmondta azt is, szeretnének olyan rendezvényeket szervezni, amelyekkel nemcsak a résztvevők épülnek gazdagodnak, hanem a város is.

A mai alkalmon rábaközi és somogyi táncokat sajátíthattak el a résztvevők a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Alapiskola táncosai irányításával, miközben az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei és a JMK Tücsök gyermeknépzenekar húzta a talpalávalót.

A táncházat ezentúl rendszeresen megszervezik. A Hét Csillag Egyesület – a tervek szerint – kéthavonta hívja majd táncra az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-23 13:05:45

Szerelik a kastélykaput (képekkel frissítve)


ajánlott cikk főképe

2019-10-21 21:07:43

Sikeres pályázat - megújuló kiállítás


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 18:52:20

Pápán tartották a megyei német nemzetiségi gálát


ajánlott cikk főképe

2019-08-20 10:47:16

Folklór ünnep a Fő téren


PÁPA időjárás