A sertéságazat helyzetéről tárgyaltak - Pápán járt a vidékfejlesztési miniszter


2011-02-11 19:10:46  | cikk: mo  | 


A sertéságazat helyzetéről tárgyaltak - Pápán járt a vidékfejlesztési miniszter főképe
Terepszemlét tartott a Pápai Hús 1913 Kft. üzemében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ma délután. A pápai húsgyár a sertéságazat egy kiemelkedő üzeme, a Pápai Sonka pedig fogalom Magyarországon – foglalta össze látogatásának célját Fazekas Sándor, majd hozzátette, dr. Kovács Zoltán korábbi polgármester tavalyi meghívásának tett eleget látogatásával, amely ebben az időszakban – amikor a sertéságazat Európa-szerte gondokkal küzd – különösen fontos, hiszen a pápai húsüzem magyar alapanyagokat és kiváló minőségű magyar termékeket állít elő, így megérdemli az odafigyelést a kormány részéről – fogalmazott a miniszter.

A gyárlátogatás során Fazekas Sándort, Áldozó Tamás alpolgármestert és Kontrát Károly államtitkárt Politzer József ügyvezető igazgató kísérte végig az üzem egyes feldolgozó egységein, s adott tájékoztatást a vállalkozás múltjáról, jelenéről. A terepszemlén természetesen szó esett az ágazat helyzetéről is. Fazekas Sándor úgy fogalmazott, a dioxin botrány – és az azt követő gyors intézkedések előtt – nagyon jelentős volt az importhányad, holott a magyar mezőgazdaság képes ellátni az országot és exportpiacainkat jó minőségű termékekkel, disznóhússal. Bíztató dolog, hogy a legigényesebb piacokra is kellő minőségű árut tudunk szállítani belföldre és külföldre egyaránt – mondta el a miniszter. Leszögezte azt is, fontosnak tartja, hogy a termelők és a feldolgozók olyan együttműködést valósítsanak meg, amely más országokra jellemző. Az együttműködés keretében védik a saját piacaikat, védik a saját termelőiket azért, hogy pillanatnyi piaci előnyökért az áringadozásokat spekulatív módon kihasználva ne hagyják fel azokat a termelői bázisokat és kapcsolatokat, amelyek generációkon keresztül képesek munkahelyeket, megélhetést és sikereket biztosítani.
A vidékfejlesztési miniszter újságírói kérdésre elmondta, a dioxin botrány következtében hozott intézkedések védték a fogyasztók érdekeit és ma is vannak érvényben olyan alapos hatósági vizsgálatok, amelyek biztosítják azt, hogy a magyar fogyasztók megbízható, jó minőségű termékhez jussanak. Magyarországnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy önellátó és exportképes legyen disznóhúsból, de ehhez a termelők és a feldolgozók szoros összefogása szükséges – tájékoztatott Fazekas Sándor.

Áldozó Tamás alpolgármester a Fazekas Sándorral történt egyeztetéseket követően arról számolt be, a vidékfejlesztési miniszter vállalta az idei Szent György-napi Agrárexpo fővédnökségét. A mezőgazdasági szakkiállítás és vásár minden esetben az agrárkormányzat anyagi támogatásával valósulhat meg. Áldozó Tamás hozzátette, Fazekas Sándor biztosította Pápa Város Önkormányzatát az anyagi támogatásáról.     

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-09 18:22:56

Sajtótájékoztató a holokauszt pápai áldozatainak emlékévéről


ajánlott cikk főképe

2019-01-07 14:56:35

„Az én tűzoltó múzeumom”- Rajz-és irodalmi pályázat gyerekeknek


ajánlott cikk főképe

2019-01-27 10:04:03

Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-02-04 20:42:28

„Magyarország az Én hazám” - Magyar hét a Fáy lakótelepi Óvodában


PÁPA időjárás