A házasság intézményéről beszélgettek


2011-02-12 17:18:30  | cikk: mo  | 


A házasság intézményéről beszélgettek  főképe
Ki más fordítana nagyobb hangsúlyt a házasság világnapjára, mint egy olyan egyesület, amelynek alapelve, hogy felkarolja a házasság intézményére felesketett családokat. Ez a családok érdekeiért harcoló civil szervezet nem más, mint a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete. A 20 tagcsaládot magába foglaló szervezet kötetlen beszélgetésre várta az érdeklődőket ma délután, hogy közösen vitassanak meg olyan kérdéseket, mint például: Mi a jó házasság titka? Miért fontos a házasság intézménye?
Egy olyan egyesület, mint a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete különösen sokat tehet egy olyan időszakban, amikor – köztudott, hogy – országszerte folyamatosan csökken a házasságkötések száma, s ezzel együtt a gyermekvállalás is másodlagossá válik a párok életében. Az egyesület fel kívánja hívni a figyelmet erre a sajnálatos tényre, és hagyományt teremtene a házasság világnapja alkalmából szervezett programjából. Krasztel Lászlóné, az egyesület elnöke elmondta, jövőre több naposra tervezik a programot, a házasság hete apropóján rendezvénysorozattal várják majd mindazokat, akik érdeklődnek a téma iránt.

Képek:

A kezdeményezés 1981-ben indult útjára az Amerikai Egyesült Államokból, amikor Bálint (Valentin) napon Baron Rouge város polgármestere, Louisiana állam kormányzója és a katolikus egyház meghirdette a "Hiszünk a házasságban" elnevezésű akciót. A program 1983-ban nyerte el a házasság világnapja elnevezést és február második vasárnapját jelölték ki megünneplésére.
E napon sokféle eszközt felhasználva próbálják felhívni a társadalom figyelmét arra a tényre, hogy léteznek jó, boldog és tartós házasságok. Amerikában a nap megünneplése kiegészül a Valentin-napig tartó házasság hetével, ilyenkor a családok egymás gyerekeire vigyáznak, hogy a házaspárok kettesben lehessenek, s közös programmal erősíthessék összetartozásukat. A házastárs megajándékozása, kedvenc ételének elkészítése, az esküvői fényképek, a kellemes emlékeket felidéző családi videók megtekintése is e nap hagyományává válhat.

Forrás:http://www.kkmk.hu/vilagnap/

A házasság világnapját a nagycsaládos egyesületek kezdeményezésére kezdték el hazánkban is ünnepelni az elmúlt években.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-19 22:13:11

6, 2993, 939 - az útrekonstrukciós beruházást összegezték


ajánlott cikk főképe

2019-06-14 21:13:47

Diáknap az Acsádyban


ajánlott cikk főképe

2019-09-20 23:00:54

Kastélykapu-avató a szentendrei mesterek műhelyében


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 01:56:02

A Fidesz-KDNP győzelmével zárult az önkormányzati választás


PÁPA időjárás