A katolikus iskolának van jövője


2011-02-12 23:16:12  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A katolikus iskolának van jövője főképe

A farsang változó hosszúságú időszak, vízkereszt, január 6. után kezdődik és a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt első napjáig, hamvazószerdáig tart. Ez a báli időszak, a táncmulatságok és a vigasságok ideje. Az ünnepkör kapcsán a Szent István Római Katolikus Általános Iskola ma estére farsangi bált rendezett a Petőfi Sándor Gimnázium aulájába.
Az 1992-ben újraindított iskola idén 19. alkalommal szervezte meg hagyományos bálját, melynek bevételét az iskola alapítványa javára ajánlották fel a szervezők.  Elsőként Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatónő köszöntötte a megjelent résztvevőket. Mint mondta, a farsang a szórakozásról, a kikapcsolódásról, a nevetésről szól, de a bált azért is szervezik meg minden évben, hogy általa az iskolát és diákjait segítség, támogassák.
Dr. Mail József apát-plébános is köszöntötte a bálozó szülőket, tanárokat, volt diákokat. Mint mondta, a katolikus iskolának van jövője, mely abból is sejlik, hogy majdnem minden nap kapnak a környékbeli önkormányzatoktól kérést arra, hogy az egyház vegye át általános iskoláját. 
- A katolikus iskola színvonala és nevelési-oktatási programja olyan, ami jó, eredményre vezet, és az embert kibontakoztatja. Van miért örülnünk, csak sajnos a finanszírozási program nem egyforma kormányonként - mondta az apát.
A köszöntőket követően a Rebel Lion Tánc- Sport Egyesület táncosai léptek fel, majd a Törpe HRT humoristái szórakoztatták a bálozókat. A jó hangulatról a Búgócsiga együttes gondoskodott az est folyamán.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-08 21:06:36

13 millió a Kéttornyúlaki Óvodára


ajánlott cikk főképe

2019-07-27 11:21:55

Zajlik a csarnoképítés a piacon


ajánlott cikk főképe

2019-08-14 23:33:02

Az irodalom gyógyít, segít és figyelmeztet


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 23:56:17

Pápán díjazták a legvirágosabb településeket


PÁPA időjárás