„Nem az a baj, ha az ember más, hanem az, hogy másnak érzi magát” Autista Angyalok


2011-02-13 22:49:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Nem az a baj, ha az ember más, hanem az, hogy másnak érzi magát” Autista Angyalok főképe
Albert Péter fotóművész kiállítása mától látható a Jókai Művelődési Központ emeleti előterében. A tárlat megnyitójának apropója a ma esti Vajda bérletben játszódó Esőember című darab volt.
Az Autista Angyalok címmel készült fekete-fehér fotó tárlatot ma este Magyar Gergely tartományfőnök (Magyar Nagyasszonya Ferences Rendtartomány) nyitotta meg az érdeklődő közönség számára.
- Az autista szó manapság már ismert, a betegség egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. Ezek az emberek önmagukba zártak, kommunikációjukban sértettek. A fotók is azt sugallják felénk, hogy nem tudnak kommunikálni a világgal, egymással a legkevésbé. Ők rászorulnak a mi segítségünkre, de mi is az övékre - hangsúlyozta Magyar Gergely.
Az itt látható képek a Gyöngyösi Ferences Rendi Autista Segítő Központ és Majorságban készültek és magukért beszélnek. 
Végül hozzátette, az Esőemberben játszó Kulka János szerint: „Mindannyian autisták vagyunk.” Miért mondhatta ezt? Autista és egészséges ember is ugyanabban a világban él. Úgy gondoljuk, hogy ők azok a „furcsa lények”, akik bejöttek a mi világunkba. De közben rájövünk, hogy nem ők jöttek, hanem mi mentünk az ő világukba. Vagy mégsem? Kinek a világa akkor ez? – zárta gondolatait a tartományfőnök.
Albert Péter 1979-ben született Gyöngyösön. 2006 óta fotózik. Úgy érzi, a fotózásban tudja igazán kifejezni a kreativitását. Igyekszik egyedi látásmódú képeket készíteni, legkedvesebb témája az emberábrázolás, a portré fotózás és az életképek készítése.
Tárlata március 13-ig tekinthető meg az intézmény nyitva tartási idejében.
Ezt követően az Esőember című előadást tekinthette meg a színházbarát közönség az Orlai Produkciós Iroda szervezésében. Charlie Babbit, az aranyifjú szerepében - akit a filmben Tom Cruise alakított - Nagy Ervint láthatjuk, míg bátyját Kulka János alakítja, de Kézdy György is feltűnik a színen dr. Bruener szerepében. A Dan Gordon által írt történetet Zöldi Gergely ültette át magyar nyelvre, Anger Zsolt pedig rendezőként vesz részt a darabban.
A közel két órás előadás színészeit vastapssal jutalmazták a jelenlevők.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-12 23:22:50

A Svéd Fegyveres Erők zenekara koncertezett az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 13:53:14

Rendben zajlanak a önkormányzati választások városunkban


ajánlott cikk főképe

2019-07-25 15:15:52

Közműcsere a Juhar utcánál


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 22:27:55

Szombaton múzeumi fesztivál


PÁPA időjárás