Világkörüli túra a Petőfiben - egymás kultúráját ismerhetik meg a diákok


2011-02-14 20:02:23  | cikk: mo  | 


Világkörüli túra a Petőfiben - egymás kultúráját ismerhetik meg a diákok főképe
Around The World, vagyis Világkörüli Sorozatának második programjához érkezett a Petőfi Sándor Gimnázium ma délután. A C17-es program révén az intézményben tanuló, különböző nemzetiségű diákok és a magyar tanulók barátkozása, egymás kultúrájának megismerése céljából indította el az intézmény Angol Nyelvi Munkaközössége a több programból álló sorozatot. Bognár Anita, a munkaközösség vezetője elmondta, a kezdeményezés keretében tavaly az egyes országok kulináris szokásait, ételeit, gasztronómiai kultúráját ismerhették meg a résztvevők. Ezúttal hat ország: Ausztrália, Magyarország, Kína, Svédország, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada földrajza, történelme, nevezetességei, különleges üdülőhelyei és kultúrája mutatkozott be egy-egy diák vagy – Kanada esetében – az új, január közepén érkezett nyelvi lektor előadásában. Az prezentációt minden esetben videókkal, fotókkal, klipekkel egészítették ki az előadók. A sokszínű előadások nyitottak az egész iskola tanulói előtt, de a programsorozat valójában a nyelvi tagozaton tanulóknak valamint a kéttannyelvű tagozat két osztályának – a 9. és a 10. B-nek – szól.
A sorozat a közeljövőben folytatódik, a szervezők már a következő előadás témáját is meghatározták. Márciusban az érintett országok oktatási rendszereiről, az iskolai életről, a tanórákról és a fakultatív programokról beszélnek a diákok – s mindezt természetesen angol nyelven. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-20 21:52:57

Világbajnokok Pápán


ajánlott cikk főképe

2019-07-10 21:52:55

Ismét itt a Parádé ideje


ajánlott cikk főképe

2019-06-16 10:06:08

Kézművesek utcája, Játék-Tér, Diák percek - Program kavalkád a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-09-12 21:16:07

A jövő fotós reménységei


PÁPA időjárás