Kovács András Péter és Beliczai Balázs a Duma Színházban


2011-02-15 07:08:31  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kovács András Péter és Beliczai Balázs a Duma Színházban főképe
Kovács András Péter és Beliczai Balázs a hazai stand-up comedy jelentős képviselői léptek ma este fel a Jókai Mór Művelődési Központ pódiumán, a Duma Színház sorozatban. Mint minden alkalommal, most is szinte teltházas volt a színházterem, s ez csak fokozta az amúgy is pörgős humoristák kedélyét. Kovács András Péter már járt Pápán tavaly februárban, Beliczai Balázs azonban ma állt először a pápaiak elé. Mint mondta, sokat hallott már Pápáról, hiszen a város több politikust is adott az országnak.

A stand-up comedy műfaja korunk nagy slágere, alapjait egyértelműen Hofi Géza rakta le, ismertté Maksa Zoltán, napjainkban pedig Fábry Sándor tette.
Mit jelent a stand-up comedy a művelőinek? Beliczai Balázs egyszerű válasszal felelt: az életünk. Kovács András Komár Lászlót idézte válaszul: „Az életem te vagy fiam. Gond büszkeség, könny és remény.”  Nagyon sok örömet ad, nagyon sok munka van vele- összegezték a fiatalok.

Példaképeik John Cleese, Monty Python és Eddie Izzard. De hova tovább, ha már valaki sikeres, ismert és szereti azt, amit csinál?
- Az a baj, hogy mindent elértünk ebben a tízmillió fős országban, amit el lehet érni a humorpiacon- mondta Kovács András. Beliczai Balázs szerint pedig már az is nagy szó, ha tartani tudják azt a szintet, színvonalat, amit eddig elértek.
- Amerikában más életútja van egy humoristának. Először stand up-olsz, aztán sitecomok-ban, majd mozifilmekben szerepelsz, végül pedig sztár leszel. Nálunk könnyű kiesni a kosárból. A magyar közönség nagyon válogatós, hamar leírják az embert. A közönség elvárja, hogy mindig jobb, jobb és még jobb legyen az ember, mindig újat mondjon. Magyarországon nagyon hamar legyintenek bárkire, aki nem a régi nevek közül való-csengett az egybehangzó válasz.

A cél, hogy érdekesek tudjanak maradni.
Van-e egyáltalán és ha igen, akkor mi a kedvenc poénja egy humoristának? Kovács András elárulta nekünk, aktuális kedvence: Néz, mint Robinzon Crusoe a Sziget heti jegyre.

Pápára külön poénokkal is készültek a művészurak. Beliczai Balázs például híres politikusainkat emlegette- Gyurcsány Ferenccel és Kövér Lászlóval az élen, Kovács András pedig a pápáról és Pápáról viccelődött.
Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-09 15:17:38

A legfontosabb, hogy amit csinálunk, hiteles legyen - Beszélgetés a Balkan Fanatik tagjaival


PÁPA időjárás